MİKROP BARINDIRMAYAN KAPLAMA LEVHALARI

Nesrin COŞKUN/ İZMİR, ()- İZMİR'de polyester düz levha (CTP) üreticisi Polser A.Ş. bu ürünün antimikrobiyal olanını üretti. Mikropları mıknatıs gibi yüzeyine çekip yok eden kaplama levhasının ilk olduğunu ve patentini aldıklarını...

27 Aralık 2014 Cumartesi 11:39
MİKROP BARINDIRMAYAN KAPLAMA LEVHALARI






MİKROP BARINDIRMAYAN KAPLAMA LEVHALARI

Nesrin COŞKUN/ İZMİR, ()- İZMİR'de polyester düz levha (CTP) üreticisi Polser A.Ş. bu ürünün antimikrobiyal olanını üretti. Mikropları mıknatıs gibi yüzeyine çekip yok eden kaplama levhasının ilk olduğunu ve patentini aldıklarını belirten Polser Satış ve Pazarlama Müdürü Kağan Armağan, “Hijyen aranan her sektör için çok önemli bir ürün. Özellikle can alan hastane mikrobuna karşı kurtarıcı" dedi.
Çınar Grubu'na bağlı olarak 1986 yılından beri Türkiye'de cam elyaf takviyeli polyester (CTP) kaplama levhaları imalatı yapan Polser A.Ş'nin hijyienik olması gereken ortamlar için özel antimikrobiyal (AMB) kompozit levha üretimini gerçekleştirdiği açıklandı. Başta sağlık ve gıda olmak üzere hijyen gerektiren çok sayıda sektörün ihtiyacına karşılık verecek yeni ürünleriyle ilgili konuşan Armağan, "Üretimimizin yüzde 85'ini 60'tan fazla ülkeye ihraç eden bir şirketiz. Polser bünyesinde yürütülen Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirilen ve patenti de kendisine ait olan innovatif ürünlere sahibiz. Bu innovatif ürünlerden biri üretimini gerçekleştirip ihracatına da başladığımız antimikrobiyal CTP levha. Polser antimikrobiyal özellikli kompozit levhalar geniş spektrumda mikroorganizmalara karşı etkili. Ege Üniversitesi laboratuvarlarında tüm analizler yapıldı. Duvar ve tavan kaplamasında kullanılan AMB levhalarımızın virüs, bakteri, alg, küf ve mantarlarını yüzde 99.99 oranında yok ederek uygulandıkları ortamların aktif şekilde hijyenini sağladıkları saptandı. Mikrobu tutmamak başka bir şeydir, mikrobu öldürmek başka bir şeydir. Bizim CTP levhamız da mikrop tutmaz, mikrop barınamaz. Ama yeni ürettiğimiz antimikrobiyal CTP levhamız mikrobu öldürür, yok eder, bu kanıtlanmıştır, yarattığımız fark da budur" dedi.
HASTANELER, ET, SÜT İŞLEME TESİSLERİNİN İHTİYACI
Antimikrobiyal CTP levhanın üretiminde sosyal sorumluluk boyutu olduğunu belirten Polser Satış ve Pazarlama Müdürü Kağan Armağan, “Mikroplardan arındırılmış ortamlar insan sağlığı açısından çok önemli. Zaman zaman medyaya hastane mikrobundan ölüm haberleri yansıyor. Hastane mikrobu gerçekten sağlık kurumlarının başının belası. Zeminlerini mikrop tutmayan malzemelerle döşüyorlar, duvarlarını mikrop tutmayan boyalarla boyuyorlar, bu malzemelerin temizlenmesi için sunulan her çeşit temizlik malzemesini kullanıyorlar, buna rağmen başa çıkılamıyor. Ürünümüzün en önemli özelliği mikropları bir mıknatıs gibi yüzeyine çekip mekanik olarak öldürmesi. Yani ortamdaki mikropları yok ediyor. Böyle olunca da istenen hijyen sağlanıyor. Hastanelerin yoğun bakım, kemoterapi üniteleri, laboratuvarları için hijyen çok önemli. Yine başta et ve süt işleme tesislerinde hijyenin şart olduğu gıda sektörü, soğuk hava depoları, veteriner klinikleri bu malzemeye ihtiyaç duyacak sektörlerden bazıları" diye konuştu.
Öte yandan antimikrobiyal CTP levhalarının dünyada ilk olduğunu vurgulayan Armağan, “Dünyada CTP (polyester düz levha) üreten 7 firmadan birisiyiz. Bizden başka bu levhadan üreten firma yok. Türkiye açısından bu da çok önemli. Patentini aldığımız bir ürün ve ihracatına da başladık" dedi.

FOTOĞRAF

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.