Muşlu karpuz üreticisinin yüzü güldü

Eser AYDIN/MUŞ, () - AŞIRI sıcaklardan diğer bölgelerde tarlada karpuzun bozulması, Muşlu üreticiye yaradı. Muş'ta toptan kilosu 25 kuruştan satılan karpuzun fiyatı, talep artınca 10 kuruş  yükseldi. Organik karpuz yetişrdiklerini...

06 Eylül 2015 Pazar 10:40
Muşlu karpuz üreticisinin yüzü güldü






Eser AYDIN/MUŞ, () - AŞIRI sıcaklardan diğer bölgelerde tarlada karpuzun bozulması, Muşlu üreticiye yaradı. Muş'ta toptan kilosu 25 kuruştan satılan karpuzun fiyatı, talep artınca 10 kuruş  yükseldi.
Organik karpuz yetişrdiklerini söyleyen üreticilerden Felemez Yeşilyayla, Diyarbakır ve çevresinde kilosu 50 kuruştan satılan karpuzun sıcaktan zarar görmesi ile Muş karpuzunun kendisini gösterme fırtası yakaladığını söyledi. Yeşilyayla, "Diyarbakır'da karpuz tarlada yandı. Aşırı sıcaklar bize yaradı. Şimdi karpuzun kilosunu 35 kuruştan satıyoruz. Böylelikle organik ve çok ucuza sattığımız karpuzu tanıtma fırsatı bulduk. Bu lezzeti tadan, seneye artık bizim karpuzların piyasaya çıkmasını bekleyecek" dedi.
Sebze meyve komisyoncuları da Erzurum, Diyarbakır ve Adana’ya karpuz sevkiyatlarının başladığını ilk defa bu yıl Muş karpuzunun gerçek fiyat değerini bulduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.