NATO'dan Kuzey Kore'ye 'balistik füze' kınaması

NATO, Kuzey Kore'nin 4 Temmuz'da gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze denemesini sert bir dille kınadı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 20:33
NATO'dan Kuzey Kore'ye 'balistik füze' kınaması






BRÜKSEL (AA) - NATO, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini sert bir dille kınadı.

Kuzey Kore'den ABD'ye tepki: Nükleer savaş çıkabilirABD, Güney Kore ve Japonya'dan 'Kuzey Kore' çıkışıKuzey Kore ABD'ye meydan okuduBM'den Kuzey Kore'ye 'provokasyonlara' son verme çağrısı

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin 4 Temmuz'da gerçekleştirdiği, daha önce görülmemiş boyuttaki kıtalararası menzilli balistik füze denemesinin "en sert şekilde kınandığı" belirtildi.

Kuzey Kore'nin bu ve diğer füze denemelerinin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarını açıkça ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, "Kuzey Kore'nin, ittifaka, küresel barış ve güvenliğe teşkil ettiği tehdit büyüyor." ifadesi kullanıldı.

İlave yaptırım çağrısı

Açıklamada, NATO'nun, BM'nin Kuzey Kore'ye daha fazla yaptırım uygulama yönündeki çalışmalarının desteklendiğinin altı çizildi.

Uluslararası topluma, mevcut yaptırımları tam olarak uygulama çağrısında da bulunulan açıklamada, Kuzey Kore'ye nükleer programını sonlandırması için baskı yapılması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin kışkırtıcı ve istikrarsızlaştırıcı davranışlarından derin kaygı duyulduğu ifade edilerek, Kuzey Kore'nin tüm kitle imha silahlarını, geri dönüşü olmayacak ve teyit edilebilir şekilde yok etmesi çağrısında bulunuldu.

Muhabir: Şerife Çetin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.