Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye teşekkür

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, depremin ardından bölgeye insani yardımlarını ulaştıran Türkiye'ye teşekkür etti.

13 Kasım 2017 Pazartesi 16:24
Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye teşekkür






ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil'de basın toplantısı düzenledi. Bağdat ile aralarındaki anlaşmazlıklara değinen Barzani, anayasaya dayalı ciddi bir diyalogdan yana olduklarını vurgulayarak Bağdat'tan bu yönde herhangi bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

Barzani ayrıca IKBY'ye yüzde 17 yerine yüzde 12 bütçe ayrılmasını eleştirerek, "2018 bütçesi, kesinlikle en kötü bütçedir. Bütçe konusunda yaşanan yasal ihlalleri tespit edip Bağdat'a ilettik." ifadesini kullandı.

Bağdat merkezi yönetimini IKBY memurlarının maaşlarını ödeme konusunda "iki yüzlü" davranmakla itham eden Başbakan Barzani, "Bağdat, bir yandan maaşları ödeyeceğini söylüyor diğer yandan da bu maaşların ödenmesi için yeterli olan bütçeyi tahsis etmiyor." diye konuştu.

Barzani maaşların ödenmesi halinde ise bundan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Türkiye'ye teşekkür

Basın toplantısında dün akşam gerçekleşen ve merkez üssü Halepçe kenti olan 7,3 büyüklüğündeki depreme de değinen Neçirvan Barzani, bölgeye ilk insani yardımı ulaştıran Türkiye'ye teşekkür etti.

İran ve Iraklı yetkililerin açıkladığı son rakamlara göre, deprem sonucu İran'da 328 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 950 kişi yaralandı, Irak'ta da 7 kişi yaşamını yitirdi, 425 kişi yaralandı.

Muhabir: Haydar Hadi



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.