Nestle Karacabey fabrikasında bir yıldır eylem yapan 23 işçi, işe geri alındı

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda, Tek Gıda- İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen 23 işçinin eylemleri sonuç verdi ve yeniden...

24 Temmuz 2015 Cuma 15:03
Nestle Karacabey fabrikasında bir yıldır eylem yapan 23 işçi, işe geri alındı






Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda, Tek Gıda- İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen 23 işçinin eylemleri sonuç verdi ve yeniden işe alındılar.
Karacabey’de 900 işçinin çalıştığı fabrikada geçen yıl temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarıldı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçiler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verildi. Bu süreçte açlık grevi ve kendilerini zincire bağlamak gibi bir çok eylem yapan işçilerin direnişleri sonuç verdi ve Nestle Fabrikası tarafından tekrar işe geri alındırlar.
Tekgıda-iş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, işçilerin bir yıldır sürdürdükleri eylemlerin başarıyla sonuçlandığını ve işe geri alındıklarını belirterek, "Gelinen noktada emeği geçen bütün Nestle yöneticilerine de teşekkür ediyoruz ve siz değerli Nestle işçisi arkadaşlarım sizlere de sonsuz teşekkürler. Bugün arkadaşımızın başına gelen, bizim de başımıza gelebilir diyerek bu arkadaşlarınıza sahip çıktınız. Onlara verdiğiniz bir el sallamanın, bir selam vermenin değerini bu kardeşlerimiz çok iyi biliyor. Bu mücadele işçiler birlik olursa neler başarabileceğini gösterdi. Artık Nestle işçisi birbirini bırakmadan devam edecek" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.