Numah Kurtulmuş" Bir müddet daha bu merkezi sınavlara ihtiyacımız var"

Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN/İSTANBUL,()  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Yeni seçilen İl Başbakanı Selim Temurci'yi tebrik eden Kurtulmuş, "İstanbul İl Başbakanlığına...

20 Mart 2015 Cuma 12:48
Numah Kurtulmuş






Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN/İSTANBUL,()  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Yeni seçilen İl Başbakanı Selim Temurci'yi tebrik eden Kurtulmuş, "İstanbul İl Başbakanlığına yeni seçilen sayın Temurci'ye hayırlı olsun demek için bugün buradayız. Seçim öncesinden il teşkilatımızın çalışmaları ve en güzel şekilde bu çalışmaların tamamlanmasını arzu ederiz. Arkadaşlarımız ekiplerini kurarak çalışmalarını sürdürüyorlar. İstanbul teşkilatları, her partinin en önemli teşkilatlarıdır. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanmış olur. İstanbul'daki bir seçim zaferi, İstanbul'un bir dünya kenti olması bakımından da önemlidir" dedi.

HABERLERİN ÇIKARILMAMASI LAZIM
Bir gazetede yer alan merkezi sınavlarda toplu kopya çekme 2010'dan sonra suç kapsamına alındı haberiyle ilgili bir soruya yanıt veren Kurtulmuş, " Hepimizin çocukları bu süreçlerden geçti. Türkiye'nin en iyi yapabildiği işlerden biri bu sınav meselesidir. Burada belli bir tecrübe kazanılmıştır. Bu tür tartışmalardan, bu tür şaibelerden, bu tip sınavlarımızın uzak olması, bununla ilgili dedikoduların, bununla ilgili haberlerin çıkarılmaması gerekir"dedi.

TEREDDÜT KALMAMALI

Bu konuda eğer varsa herhangi bir yanlış bunun üstüne derhal gidilmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş," Her sınav öncesi sonrası, bu tür tartışmalar oldu. Ama bunların üzerine gidildi. Bununla ilgili gerçekler açıklandı. Geçmiş KPSS ya da başka sınavlarla, merkezi sınavlarla ilgili bu tür şüpheler kamuoyunda hep oldu. İlgili soruşturmaların tamamının bitirilmesi ve kamuoyunun zihninde en ufak tereddüdün kalmaması lazım" diye konuştu.

MERKEZİ SINAVLARA İHTİYACIMIZ VAR
Sınavlar konusunda gönlünden geçenin hiç olmamaları olduğunu belirten Kurtulmuş , " Gönlümüz arzu eder ki, ne KPSS ne YGS kalmasın. Çocuklarımız elini kolunu sallayarak üniversitede istedikleri yere girsinler. İstedikleri şekilde memuriyete girebilsinler. Ama Türkiye'nin şartları öyle görünüyor ki, bir müddet daha bu merkezi sınavlara ihtiyacımız var.Hepimizin çocuklarının geleceği, bir yerde bu sınavlar üzerinden belli oluyor. Hiç kimsenin en ufak bir tereddüdünün bulunmaması gerekir.Merkezi sınavların çok disiplinli bir şekilde yapılması, insanların zihninde tereddüt kalmayacak sonuçların ortaya çıkması gerekir. Ben herkesin üzerine düşecek sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 (FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.