O gerçek bir kahraman; Öğrencilerine destek için garsonluk yapıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Prof.Dr. Doğan Perinçek, ekonomik durumu kötü öğrencilere destek sağlamak için bir kafede garsonluk yaptı. Bir ay boyunca her gün çeşitli iş dallarında çalışacak Prof.Dr. Perinçek, elde edilen gelirle öğrencilerin eğitimlerine destek olacak.

24 Nisan 2016 Pazar 11:19
O gerçek bir kahraman; Öğrencilerine destek için garsonluk yapıyor






O gerçek bir kahraman; Öğrencilerine destek için garsonluk yapıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Prof.Dr. Doğan Perinçek, ekonomik durumu kötü öğrencilere destek sağlamak için bir kafede garsonluk yaptı. Bir ay boyunca her gün çeşitli iş dallarında çalışacak Prof.Dr. Perinçek, elde edilen gelirle öğrencilerin eğitimlerine destek olacak.

Yaşamını eğitim ve öğretime adayan ÇOMÜ'den emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, bir eğitim neferi olmaktan vazgeçmedi. Prof.Dr. Perinçek, geçen perşembe günü Çanakkale Valiliği ile Çanakkale İl Dernekler Müdürlüğü'nden aldığı izinle, köylerde eğitim gören öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak için örnek bir davranışa imza attı. Prof.Dr. Doğan Perinçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü kafede garsonluk yaptı. Kafeye gelen müşterilerden sipariş alıp, hizmet etti. Prof.Dr. Perinçek'in bir ay boyunca çalışacağı çeşitli işyeri ve firmaların, günlük karlarının yüzde 10'u, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Ziraat Bankası'na açılan hesaba yatırılacak.

İNŞAATTA ÇALIŞACAK

Bir ay sürecek kampanyaya garson olarak başlayan emekli Prof.Dr. Doğan Perinçek, inşaatta çalışacağını ve öğrencilere elinden gelen gerekli desteği sağlayacağını söyledi. Böyle bir projeyi neden hayata geçirdiklerini anlatan Prof.Dr. Doğan Perinçek, şöyle dedi:
"Büyük lider Atatürk küçük kalplere, çocuklarımıza bir bayram hediye etti. Çocuklarımızın bu bayramı hakkıyla kutlaması için bizlere de görevler düşüyor. Çocuklar ve onların elleri öpülesi anneleri için bizlere görevler düşüyor. Çocuklarımıza Atatürk'ün armağan ettiği bu bayramı hakkıyla kutlaması için sorumluluklarımız var. O sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. Ben de bu çerçevede çorbada tuzum olsun niyetiyle, bir kampanya başlattım. Valilikten iznimizi alıp, bankada hesabımızı açtık. Bu kampanya çerçevesinde elde ettiğimiz geliri, Çanakkale'nin köylerinde ihtiyacı olan çocuklara bağışlayacağız. Onlara burs vereceğiz ya da giyecek imkanlarını sağlayacağız veya eğitimleri ilgili gerekli desteklerde bulunacağız. Bu kampanyanın ne kadar büyük olacağını şuanda kestiremiyorum. Eğer başarılı bir kampanya yaparsak, öğrencilerimize üniversiteye kadar destek olmayı düşünüyoruz. Köylerde çok büyük cevherler var. O cevherleri ortaya çıkarıp, Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz. Bu kampanya çerçevesinde bir gün içinde Çanakkale esnafından, 7 büyük şirketten destek aldım. O destek beni çok umutlandırdı. Kampanyanın başarılı bir şekilde biteceğini sanıyorum. Sadece Çanakkale'den değil, Facebook sayfamda bu kampanya bilgisini verdikten sonra Çanakkale genelinden, Türkiye'den hatta yurtdışından açtığımız hesaba bağışlar gelmeye başladı. Projemiz bir ay sürecek. Eğer projede belli hedefler tutturursak, projeyi bir haftaya çıkarmayı hedefliyoruz."

"KARIN YÜZDE 10'U BAĞIŞLANACAK"

Kampanya kapsamında bir profesör olarak şu anda kafede garson, başka bir yerde işçi olarak çalışacağını kaydeden emekli Prof.Dr. Doğan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çalıştığım yerlerdeki mal sahipleri, karlarının 10'unu bu kampanya için bağışlama sözü verdiler. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. İlk olarak bu kafeden başladık. Bundan sonra da Çanakkale'nin değişik kuruluşları, şuanda 7 tane ama sayı artabilir. Bir ay boyunca hizmet vereceğim. Oralarda bulunacağım. Ben bir bilim adamıyım. Ülkeme elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Emekli olduğumda en yararlı iş nedir diye düşündüm. Bunu seçtim. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. O çocuklara karşı sorumluluğumuz var. O sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. En büyük mutluluk o çocuklara bir şeyler sağlamak olmalı diye düşünüyorum."

"SIRTIMDA YÜK DE TAŞIRIM"

Bugün garsonluk yaptığını, yarın öbür gün ise hiç çekinmeden işçi, çırak veya nasıl bir iş olursa olsun yapmaya hazır olduğuna da değinen Prof.Dr. Perinçek, kampanyaya destek veren bir şirket yetkilisinin "Biz burada sana yük taşıtırız" dediğini bunun üzerine, "Ben de yaparım" diye karşılık verdiğini anlatırken, "Hiç çekinmeden yaparım. Ben bu işe yola çıktığımda, sadece laf olsun diye söylemedim. Evet, sırtımda yük te taşırım. Gençliğimde ortaokulda, lisede çalışırken bu işleri yaptım. Bundan da gurur duyuyorum" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.