Ödüllü komandoyu ordudan neden attılar?

Doğu ve Güneydoğu'da katıldığı çok sayıda operasyonda birliğinin göz bebeği olarak bilinen 170 ödül sahibi uzman komando haksız yere ordudan atıldığı gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı.

12 Mayıs 2016 Perşembe 15:31
Ödüllü komandoyu ordudan neden attılar?






Ödüllü komandoyu ordudan neden attılar?


Terörle mucadelenin yoğunlaştığı en zorlu günlerde TSK içinde 170 ödülü bulunan Komandonun havadan sudan nedenlerle görevden atıldığı iddia ediliyor. İddia Habertürk Gazetesi'nde  yayınlanınca kamuoyunda geniş tartışmaları da beraberinde getirdi. Habere göre ailesiyle gittiği bir piknik sırasında teröristlerle karşılaşan ve durumu jandarmaya ihbar eten Numan Güçükturalı'nın başına gelmeyen kalmadı.


BELEDİYE SINIRLARI DIŞINDA NE İŞİN VAR?

Son Dakika Haberleri, Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı’nın Ağrı’da ailesiyle birlikte gittiği piknik, hayatının dönüm noktası oldu. Piknikte karşılaştığı PKK’lı teröristleri ihbar eden Güçükturalı, belediye sınırları dışına çıktığı için görevden uzaklaştırıldı. 170 ödül sahibi Güçükturalı, 2 yıldır mesleğini yapamıyor ve halen bir oto yıkamacıda çalışıyor.

PİKNİK YERİNDE PKK'LI TERÖRİSTLERLE KARŞILAŞTI

Habertürk Gazetesi'nden Güngör Karakuş'un haberine göre, Tunceli Jandarma Özel Harekât’ta 5 yıl görev yaptıktan sonra Ağrı’ya tayin olan Gücükturalı, tavsiye üzerine bir arkadaşıyla birlikte Yazıcı Barajı’na pikniğe gitti. Burada karşılaştığı ve kendilerine ateş eden PKK’lılardan kendisinin ve ailesinin canını zor kurtaran Gücükturalı, 156 Jandarma ihbar hattını arayarak olayı anlattı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ancak görevli olduğu askeri birlik, “Bölge belediye sınırları dışında, ne işiniz var orada?” diyerek savunma istedi. Gücükturalı, piknik yaptıkları bölgenin belediye sınırları içinde kaldığına dair belgeyi savunmasına ekledi.

1 hafta içinde kendisinden 8 savunma alındığını söyleyen Gücükturalı, “Ben 170 ödül alan bir askeri personeldim. Bazı komutanlarım ‘Botun boyasız, ense tıraşın uzun’ diyerek savunma istediler. ‘Sen kim, subayla uğraşmak kim?’ dediler. 8. savunmadan sonra TSK ile ilişiğim kesildi” dedi.

AYM'YE BAŞVURACAK

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nden de boş döndüğünü belirten Güçükturalı, şimdi Anayasa Mahkemesi’ne ‘AYM) bireysel başvuru hazırlığı yapıyor.

'ÇOCUĞUMU KAYBETTİM’

Mesleğini çok sevdiğini ifade eden 29 yaşındaki Numan Güçükturalı, “Tunceli Ovacık’ta görevliyken 4 gün süren bir çatışmanın içinde kaldık. Eşim 8 aylık hamileydi. Benden 3 gün haber gelmeyince fenalaştı ve bebeğimizi kaybettik” dedi
Son Güncelleme: 12.05.2016 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.