Okul müdürünün penceresinden atlayan kız öğrenci ağır yaralı

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki bir ortaokulda okuyan 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki O.K. adlı kız öğrenci, iddiaya göre, kendisini rahatsız eden erkek öğrenciye vurduğu için götürüldüğü 3'üncü kattaki müdürün odasının penceresinden atladı. Ağır yaralanan O.K., hastanede tedavi altına alındı.

22 Nisan 2016 Cuma 17:01
Okul müdürünün penceresinden atlayan kız öğrenci ağır yaralı






Okul müdürünün penceresinden atlayan kız öğrenci ağır yaralı


Dr. İsmail Hakkı Milaslı Caddesi'nde bulunan Dr. Mete Ersoy Ortaokulu'nda okuyan O.K. adlı kız öğrenci, geçen salı günü ailesi ve okul yönetiminin de bulunduğu bir sırada, okul binasının üçüncü katında bulunan müdürün odasının penceresini açarak atladı. Ağır yaralanan O.K., çağrılan ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Olay gününü anlatan O.K.'nin eşinden boşanan annesi Emine E., "Olay günü okul yönetimi birkaç kere beni aradı ve okula davet etti. Ben de küçük çocuğumun olduğunu hemen gelemeyeceğimi söyledim. Fakat daha sonra gitme imkanı buldum. Gittiğimde kızımla karşılaştım. Kendisi çok kötü görünüyordu. Ne olduğunu sorduğumda bir çocuğun kendisini sürekli rahatsız ettiğini fakat kendisinin suçlandığını söyledi. Daha sonra ise okul yöneticileriyle bir araya geldik. Bana çocuğumun başka bir çocuğu darp ettiği söylendi. Ben de kendilerine diğer çocuğun benim çocuğumu rahatsız ettiğini söyledim. Fakat odada yapılan konuşma sırasında sürekli benim çocuğumun hatalı olduğu söylenerek, çocuğumun disipline sevk edileceği ifadeleri kullanıldı. Ben de bir anda mağdurun kendimiz olduğumuzu unutarak ve tüm dikkatimi okul yöneticilerine verip TEOG sınavlarının yaklaştığını belirterek şimdilik herhangi bir şey yapılmaması yönünde ricada bulunuyordum. Daha sonra her şey biranda oldu ve kızım kendini camdan aşağı attı" dedi.
Çocuğunun ruh halinin bu sürece gelmesine okul yönetiminin neden olduğunu da öne süren Emine E., "Ben okula gitmeden önce kızımın darp ettiği iddia edilen öğrencinin velisi ile bir araya getirildiğini öğrendim. Benim çocuğumu ben yokken nasıl başka velilerle aynı ortama sokarlar. Kızım bunların hepsinden etkilendi. Okul yönetiminden şikayetçi olacağım" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİMDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şu ifadelere yer verdi:
"Dr. Mete Ersoy Ortaokulu'nda 19 Nisan 2016 Salı günü 8. sınıf öğrencilerinden aralarında O.K.'nin de bulunduğu iki öğrenci tartışma yaşarlar. Okul idaresince bilgilendirme amaçlı veliler okula davet edilir. Velisinin de bulunduğu konuşma esnasında öğrencimiz O.K. kendisinden beklenmeyen bir hareketle 3. kattan kendisini boşluğa bırakır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup rehber öğretmen ve psikologdan oluşan ilçe kriz müdahale ekibimiz; öğrenci, öğretmen ve velilerimizle gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Öğrencimize acil şifalar dileriz."

KENDİSİNİ RAHATSIZ EDEN ÖĞRENCİYİ DÖVMÜŞ

Yaşanan olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, bazı tanıklarının anne Emine E.'nin sürekli ve yüksek sesle kızı O.K.'ya "Seni okuldan alacağım" ifadelerini kullandığını duyduklarını söylediği öğrenildi. Okul yönetiminin de O.K.'nin ailesini, kızlarının, kendisini rahatsız ettiğini iddia ettiği öğrenciyi darp ettiği için çağırdığı öğrenildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.