Parkinson hastası emekli öğretmen, resim yaparak hayata tutundu

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 11 yıl önce yakalandığı parkinson hastalığı nedeniyle meslek lisesindeki elektronik öğretmenliği görevinden emekliye ayrılan 52 yaşındaki Meryem Göktepe, resim yaparak yaşama tutundu.  Evli...

07 Nisan 2015 Salı 11:00
Parkinson hastası emekli öğretmen, resim yaparak hayata tutundu






Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 11 yıl önce yakalandığı parkinson hastalığı nedeniyle meslek lisesindeki elektronik öğretmenliği görevinden emekliye ayrılan 52 yaşındaki Meryem Göktepe, resim yaparak yaşama tutundu. 
Evli 2 çocuk annesi Meryem Meryem Göktepe, yaptığı yağlı boya resimlerle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi Mermer Salonu'nda sergi açtı. 'Umut ışığı' adlı resim sergisinin açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ile çok sayıda davetli katıldı. Sergide Meryem Göktepe'nin 100 adet yağlı boya eseri bulunuyor. 3'üncü kişisel resim sergisini açan Meryem Göktepe, 10 yıldan buyana yağlı boya resimler yaptığını belirterek şunları söyledi:
"Hastalığa yakalandıktan sonra önce ahşap boyamalar yaptım. Resim, seramik derken 10 yıl boyunca da yağlı boya resim çalışması yapıyorum. Parkinson hastalığının tedavisi için kullandığım ilaçlardan mıdır bilmem yaratıcı yönüm çok arttı. Bir günde bir yağlı boya resim yapıyorum. Birkaç dakikada da şiir yazıyorum. Duygularım adeta akıyor." 

'SANAT SAYESİNDE HASTALIĞIMI UNUTTUM'
Bir hafta süresince gezilebilecek olan sergisinin ilgi görmesinden memnunluk duyduğunu vurgulayan Meryem Göktepe, sergiden elde edilecek geliri parkinson hastalığının tedavisi amacıyla yürütülen tıbbi araştırmalar için bağışlayacağını söyledi. Göktepe, parkinson hastalarına da seslenerek "Parkinson hastaları öncelikle hayata küsmemeli. Hayata, tüm güçleri ile tutunmaları gerekiyor. Tutunurken de sanatın onlara kol kanat gereceğini bilmelerini istiyorum. Ben sanat sayesinde hastalığımı unuttum" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.