PYD/PKK, DEAŞ'tan kaçanları Afrin'e parayla almış

Terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle Cerablus'u terk etmek zorunda kalan Suriyeli doktor, Afrin'e girmek için PYD/PKK'ya haraç verdiğini söyledi.

26 Ocak 2018 Cuma 15:18
PYD/PKK, DEAŞ'tan kaçanları Afrin'e parayla almış






İZMİR - TEZCAN EKİZLER

DEAŞ'ın saldırılarından kaçan Suriyeli doktor, Kürt kökenli olmadıkları için alınmadıkları Afrin'e terör örgütü PYD/PKK'ya haraç vererek girdiklerini anlattı.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce eşi ve 4 çocuğuyla Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli doktor Hüseyin Abdulrezzak, mesleğine Halep'in güneyindeki Hanasır kasabasında başladı.

Rejim güçlerinin saldırıları artınca önce Münbiç daha sonra Cerablus'a göç etmek zorunda kalan Abdulrezzak, bu kez terör örgütü DEAŞ'ın baskılarına maruz kaldı. Cerablus'ta çalıştığı sağlık merkezi DEAŞ tarafından yerle bir edilen Suriyeli doktor, bu süreçte terör örgütü tarafından Rakka'ya götürülmek istendi.

DEAŞ'ın teklifini kabul etmeyen doktor Abdulrezzak, terör örgütünün tehditleri artınca Türkiye'ye sığınmaya karar verdi.

PYD/PKK kontrolündeki bölgeden Hatay'a ulaşmaya çalışan Suriyeli doktor ve ailesinin Afrin'e girişi, terör örgütü tarafından Kürt kökenli olmadığı gerekçesiyle engellendi. Bir süre kent girişinde bekletilen ve bu süreçte zor günler yaşayan Suriyeli aile, terör örgütü PYD/PKK'ya haraç verdikten sonra Afrin'den geçiş yapabildi.

Türkiye'ye sığındıktan sonra İzmir'e yerleşen Suriyeli Abdulrezzak, bir yıldır Göçmen Sağlığı Merkezi'nde doktorluk yapıyor.

"TSK'nın yürüttüğü bu harekat bölgeye huzur getirecektir"

Abdulrezzak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç karışıklıktan faydalanan terör örgütlerinin sivillere zulmettiğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na, terör örgütü PYD/PKK'nın baskısından kaçan Suriyelilerin de destek verdiğini belirten Abdulrezzak, şöyle konuştu:

"TSK'nın yürüttüğü bu harekat bölgeye huzur getirecektir çünkü terör örgütlerinin tehdidi nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan insanlar ülkelerine dönme hayaliyle yaşıyor. Birçok Suriyeli, Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu sonrası başta Cerablus olmak üzere çevre şehirlere döndü. İnşallah güvenli bölge oluşursa Suriye'ye dönmek istiyoruz."

Abdulrezzak, Suriye halkının en büyük özleminin barış ve huzur olduğunu vurguladı.

Kendileri için PYD/PKK, DEAŞ ve Esed rejiminin aynı olduğunu anlatan Abdulrezzak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önce rejim sonra DEAŞ'ın saldırılarından kaçtık. Güvenlik bir liman olarak gördüğümüz Türkiye'ye sığınmak için sınıra doğru geldiğimizde PYD/PKK'ya para vererek Afrin'i kullanabildik çünkü terör örgütü Kürt olmadığımız için geçişimize izin vermedi. Sözde barıştan bahsedenlerin ne denli etnik düşmanlık yaptığını tüm dünya görsün."

"Zeytin Dalı Harekatı"nın başarılı olması için dua ettiklerine dikkati çeken Suriyeli doktor, bu operasyonla bölgenin terör örgütlerinden temizleneceğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.