Rusya'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi

Rusya'nın birçok kentinde hükümeti protesto eden göstericilere polis müdahale etti.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 20:35
Rusya'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi






MOSKOVA

Rusya genelinde düzenlenen Devlet Başkanı Vladimir Putin ve hükümet karşıtı gösterilerde, onlarca kişi gözaltına alındı.

Ülkenin çok sayıda kentinde binlerce kişi, mart ayında düzenlenen seçimleri tekrar kazanan Vladimir Putin’in 7 Mayıs’ta düzenlenecek “resmen göreve başlama töreni” öncesinde gösteriler düzenlendi.

Yolsuzlukla Mücadele Fonu kurucusu ve Rusya’nın önde gelen muhalif figürlerinden Aleksey Navalnıy çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşlar, Putin ve Rus hükümeti aleyhinde slogan attı.

Navalnıy, gösterilerin yoğunlaştığı başkent Moskova’da düzenlenen gösterilere katıldıktan kısa bir süre sonra polis tarafından gözaltına alınırken, Putin taraftarları ile protestocular arasında da arbede çıktı.

Arbedenin ardından polis göstericilere sert şekilde müdahale etti. Gösterilerin yasa dışı olduğunu belirtilerek çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Anahtar Kelimeler:
DünyaPutinRusyaNavalnıy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.