Saatte 200 bin 'alt-üst soy raporu' alındı

"Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası yeniden kullanıma açıldığı andan bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

15 Şubat 2018 Perşembe 09:18
Saatte 200 bin 'alt-üst soy raporu' alındı






ANKARA (AA) - "Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldı. Bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı.

"Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 2020-12-01 17:02:31

Bu alanı kullanmama gerek yok ben bunlar kadar yalanci düzenbaz bir firma hayatımda görmedim 3 defa evime geldiklerini söyledikleri halde kesinlikle yalan konuşuyorlar evimde otistik bir çocuk var 24 saat evde 3 tane tarihi vermişler üçü de yalan sahtekar bir firma verdiği adreslerde kendilerini bulamadım 5 saattir arıyorum Bağcılar şubesi yok sadece kirazlı'da bir şubeleri var bağcılar'daki verdikleri 3 adreste bos anlamadığım nokta bankalar bu firmaya neden rağbet gösteriyor gelen kartlarının tamamını iptal edin ki anlasınlar anyayı konya'yı ben de gereken mercilere şikayette bulundum devlet kanalından 4 noktada da dilekçemi verdim