Şehidin itfaiye eri kardeşi: Hayallerimiz vardı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca Bölgesi'nde terör örgütü PKK'nın hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden 28 yaşındaki Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun kardeşi Sait Köseoğlu, "Biz onunla sırt sırta verip...

08 Eylül 2015 Salı 16:21
Şehidin itfaiye eri kardeşi: Hayallerimiz vardı






HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca Bölgesi'nde terör örgütü PKK'nın hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden 28 yaşındaki Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun kardeşi Sait Köseoğlu, "Biz onunla sırt sırta verip daha başka işler yapacaktık, hayallerimiz vardı. Benim Konya'ya tayinim çıktı. Oda Konya'ya gelip 2 katlı ev alıp altlı, üst birlikte oturup, çoluk çocuk hep birlikte yaşayalım istedik. Ama nasibi buymuş. Allah ona o mertebeyi nasip etti" dedi.
Şehit Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun Konya'nın Ereğli İlçesi'nde babasının evine ateş düştü. Acı haber ardından yakınları, şehit ailesinin evine akın etti. 3 yıllık uzman çavuş Tuğrul Köseoğlu, ilk olarak Afganistan'da görev yaptı. Ardından Dağlıca'ya tayin oldu. Eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i, memleketinde bırakan Köseoğlu'dan geriye eşi ve kızıyla birlikte çektirdiği mutluluk fotoğrafı kaldı.
"ALLAH'IN İZNİYLE BANA BİRŞEY OLMAZ"
Yaklaşık 2.5 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra 2012 yıllarının sonlarına doğru memurluğu geçip Konya Büyükşehir Belediyesi'nde itfaiye eri olarak görev yapan şehidin kardeşi Sait Köseoğlu, ağabeyiyle şehit olmadan 3 gün önce yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Ağabeyinin göreve gideceği için telefon görüşmesinin kısa sürdüğünü belirten Sait Köseoğlu, "Göreve gidecekti, 'Dikkat et' demiştim. O da, 'Allah'ın izniyle bana bir şey olmaz' demişti. O da bilemez öyle bir şey olacağını bilemezdi. Görevini çok seviyordu. Ben de çok seviyordum. Ama onun mesleğine tutkusu başkaydı" dedi.
"İŞİNİ BÖYLE SEVEN BİR ASKER GÖRMEDİM"
Ağabeyinin şehit olduğu zırhlı aracı kullandığını belirten Sait Köseoğlu, şöyle devam etti:
"Ağabeyim aacın sürekli bakımını yapıyordu. Araçla fotoğraflarını gönderiyordu. İşini çok seviyordu. Ben de askerdim. Ama işini böyle seven bir asker görmedim. Şu an içimiz kan ağlıyor. Allah'ın takdiri böyleymiş. Bize 'Vatan sağolsun' demek düşer. O mertebeye biz de ulaşmak istedik. Ama rabbim ona nasip etti" diye konuştu.
"KURBAN BAYRAMINDA GELECEKTİ"
Ağabeyinin eşi Tansu Köseoğlu'nun 11 ay önce Hakkari'ye götürdüğünü ancak geçen Ramazan Bayramı'nda Ereğli'ye geri getirdiğini ifade eden Sait Köseoğlu, "Kurban bayramında da kendisi gelecekti. Ama 17 gün önceden geldi. Kendisine izinden 5-6 ay önce gitmişti. 3-4 güne bir telefonla görüşüyorduk. Keşke daha fazla konuşsaymışız. Ama sürekli göreve çıktığı için kısa kısa konuştuk" dedi.
"SIRT SIRTA VERİP DAHA BAŞKA İŞLER YAPACAKTIK"
Ağabeyi ile hayalleri olduğunu belirten Sait Köseoğlu, şöyle konuştu: 
"Onunla sırt sırta verip daha başka işler yapacaktık. Hayallerimiz vardı. Benim Konya'ya tayinim çıktı. O da Konya'ya gelip 2 katlı ev alıp altlı, üst birlikte oturup, çoluk- çocuk hep birlikte yaşayalım istedik. Ama nasibi buymuş. Allah ona o mertebeyi nasip etti.Takdir öyleyse bizim elimizden başka bir şey gelmez.'
KONYA'YA 3 ŞEHİT ATEŞİ
Şehit Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu ile Sözleşmeli Er Resul Coşkun ve Piyade Er Muharrem Öksüz'ün cenazelerinin DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi. Şehit Köseoğlu'nun cenazesinin yarın Ereğli'de, Sözleşmeli Er Resul Coşkun'un, kent merkezinde Garnizon Şehitliği'ne ve Şehit Piyade Er Öksüz'ün de Karatay İlçesi'nde eskiden köy statüsünde olan Divanlar Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.