Şehit annesi, oğlunun tabutuna sarılardak helallik istedi

Dağlıca Üs Bölgesi yolunda şehit düşen Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesini onbinler uğurladı. Acılı anne Azime Duru, oğlunun tabutuna sarılarak helallik istedi

08 Eylül 2015 Salı 22:02
Şehit annesi, oğlunun tabutuna sarılardak helallik istedi






Şehit babası, oğlunun tabutuna sarılardak helallik istedi


ÇANAKKALE'de çok sayıda kişi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesini havalimanında tekbir getirerek karşıladı. Anne Azime Duru, şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, gözyaşları arasında helallik istedi. Şehidi karşılamak için toplanan kalabalık arasından barış sürecine tepki sesleri yükseldi.

Çanakkaleli şehit 27 yaşındaki Fatih Duru'nun Türk bayrağına sarılı tabutu askeri kargo uçağıyla saat 19.30'da Çanakkale Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi apronda askeri tören ile karşılandı. Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve protokol üyeleri katıldı. Babası Kadir Duru'yu küçük yaşta kaybettiği öğrenilen şehit Fatih Duru'nun annesi Azime Duru ayakta durmakta güçlük çektiği için oğlunun cenazesini tekerlekli sandalye ile karşıladı. Şehit cenazesini karşılamak için havalimanına gelen çok sayıda kişi, şehidin tabutu askeri uçaktan indirildiği sırada tekbir getirdi.

KALABALIKTAN TEPKİLER YÜKSELDİ

Kalabalık arasından bir kişi, 'Barış süreci dediniz, yediniz bizi yediniz. Yazıklar olsun be. Hainle pazarlık olmaz' diye bağırarak tepkisini dile getirdi. Bazı kişiler ise, 7 Haziran seçimlerinden sonra Çanakkale'de partisi birinci olduğu için pilav dağıtan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile geçtiğimiz günlerde Mardin'de incelemelerde bulunurken PYD ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle Çanakkale'nin CHP'li Milletvekili Muharrem Erkek'e tepki gösterdi.

OĞLUNUN TABUTUNA SARILDI, HELALLIK İSTEDİ

Anne Azime Duru, askerlerin omuzlarında kargo uçağından indirildikten sonra bir süre taşınarak cenaze aracına konan oğlu Fatih Duru'nun tabutuna dokunmak istedi. Askerlerin yardımıyla oturduğu tekerlekli sandalyeden kalkarak cenaze aracındaki şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Azime Duru, "Yavrum, sana hakkımı helal ediyorum. Sen de bana et. Vatan uğruna yolladım seni oraya yavrum. Beni kimlere bıraktın yavrum" diyerek gözyaşı döktü. Oğlunun acısına daha fazla dayanamayıp bayılan anne sedyeye konarak ambulansa alındı.

HDP BİNASINI TAŞLADILAR

Şehit Fatih Duru'nun cenazesi, havalimanından Çanakkale Boğaz Komutanlığı'ndaki Askeri Hastane Morgu'na 1.5 saatte götürülebildi. Çok sayıda vatandaş, askeri hastaneye götürülürken şehit cenazesine eşlik etti. Şehit cenazesi Demircioğlu Caddesi'nden geçerken, kalabalık güzergah üzerindeki HDP binasını taşladı. İki kişi HDP tabelasını yerinden söküp indirdi, Türk bayrağı astı. Yoldan geçenlerin attığı taşlarla camları kırıldı. Polis, kalabalığı güçlükle bölgeden uzaklaştırdı.

Son dakika Çanakkale, Çanakkale haberleri

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.