Şehit annesinden asker selamıyla veda

HAKKARİ Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 16 askerden aslen Konyalı olan ve ailesi Manisa Salihli’de yaşayan Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere, binlerce vatandaşın...

08 Eylül 2015 Salı 19:36
Şehit annesinden asker selamıyla veda






HAKKARİ Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 16 askerden aslen Konyalı olan ve ailesi Manisa Salihli’de yaşayan Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere, binlerce vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Anne Saniye Yatakdere tek çocuğunun tabutunu asker selamıyla karşılayıp, asker selamıyla uğurladı. Annenin, selamını gören törendeki asker ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.
Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği 400 kilo patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi üzerine şehit olan 16 asker askerden  birisi ise, Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere oldu. Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da hazır bulunduğu askeri tören sonrasında şehit askerlerden Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenazesi, memleketine havayoluyla gönderildi. Akhisar Askeri Havalimanı'na inen kargo uçağından alınan şehit uzman çavuş Özgür Yatakdere'nin cenazesi, Manisa'nın Salihli İlçesi'ne götürüldü. Burada ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi, Çınarlı Caddesi üzerindeki baba evine götürülen şehidin cenazesi daha sonra, Kurudere Caddesi üzerindeki Hamidiye Cami'ne getirildi. Şehidin cenazesini burada binlerde vatandaş, alkışlarla karşıladı.
ANNE, ASKER SELAMIYLA KARŞILADI
Tören kıtasındaki askerlerin omuzlarında cami avlusundaki musalla taşına konan şehit askerin, fotoğrafını taşıyan asker de göz yaşlarına hakim olamadı. Şehidin ardından cami avlusuna giren şehit Uzman Çavuş Özgür Yatakdere'nin annesi Saniye Yatakdere, tek çocuğunun tabutunun başına gelip, onu asker selamıyla karşıladı. Ardından oğlunun fotoğrafını öpen acılı anne yerine geçti. Bu sırada baba Hüseyin Yatakdere ise, oğlunun tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Acılı aileyi ve yakınlarını, Ak parti milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, CHP milletvekili Mazlum Nurlu ve MHP milletvekili Erkan Akçay ile askerle ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.
SEN HAKKINI HELAL ET BİZE
İkindi vakti kılınan namaz sonrasında, şehit asker içini cenaze töreninde Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, kısa bir konuşma yaptı. Sadıç ardından da, adet olunduğu üzere helallik alınması gerektiğini ama asıl şehit askerin hakkını helal etmesi gerektiğini söyleyip, “Sen hakkını helal et bize" sözlerini üç kez tekrarladı. Ancak törene katılanlardan daha sonra helaklik de aldı. Cenaze namazının ardından, şehit askerin tabutu bir kez daha silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Şehit askerin tabutu, bir süre bu şekilde taşındığı sırada annesi Saniye Yatakdere de askerlerin hemen yanında tören yürüyüşü yaptı. Acılı anne, oğlunun tabutunun cenaze aracına konmasının ardından ise bu kez, tören kıtasında duran askerlerin önünden yürüyüp onlara da yine asker selamı verdi. Annenin bu anlarına tanık olan, oğlunun silah arkadaşları ile vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit askerin cenazesi teröre yönelik protestolar arasında, toprağa verilmek üzere Taytan Mahallesi'ne götürüldü. Cenaze götürüldüğü sırada geride kalan yakınları, “Bizler yandık, başkaları yanmasın", “Vicdan ver bunlara Allah'ım" ve “Bir tanecik daldı. Başka filizim yoktu" sözleriyle tepkilerini gösterdi. Yatakdere ailesinin aslen Konyalı olduğu, Salihli'ye yerleştiği öğrenildi. 
SALİHLİ'DE 2 AYDA ÜÇÜNCÜ ŞEHİT ACISI
Son aylarda artan terör saldırıları sonrası Salihli, üçüncü kez şehit acısıyla sarsıldı. Geçen Temmuz ayında Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde düzenlenen saldırılarda polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar ile Lice İlçesi'nde ise Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki İsmail Yavuz şehit edilmişti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.