Şehit polis Karaman son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'de çevre güvenliği kapsamında görevli bulunduğu binanın çatısından düşerek şehit olan polis memuru Kubilay Karaman'ın cenazesi Erzurum'da defnedildi.

26 Nisan 2018 Perşembe 14:17
Şehit polis Karaman son yolculuğuna uğurlandı






ERZURUM (AA) - Mardin'de çevre güvenliği kapsamında görevli bulunduğu binanın çatısından düşerek şehit olan polis memuru Kubilay Karaman, Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze töreninin yapılacağı Narmanlı Camisi'ne getirilen 28 yaşındaki Şehit Özel Harekat Polisi Kubilay Karaman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, burada polis mangasınca cenaze nakil aracından alınarak katafalka konuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ile eşi Sevgi Kurtulmuş, cenaze töreninde, şehidin annesi Ayten, babası Vedat ile kardeşleri Ahmet, Emre ve Özlem'in yanına giderek bir süre görüştü.

Kurtulmuş burada şehidin annesi Ayten Karaman'ı, "Allah mekanını cennet eylesin, Allah sabırlar versin." diyerek teselli etti. Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş da şehidin yakınlarına sarılarak onları teskin etmeye çalıştı.

Camide öğle namazının kılınmasının ardından İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, cenaze namazını kıldırdı, helallik istedi ve dua etti.

Daha sonra cenaze nakil aracına konulan şehit polis Karaman'ın naaşı, tekbir ve salavatlarla Asri Mezarlık Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.

Bakan Kurtulmuş, defin töreninin ardından, şehidin naaşına sarılı Türk bayrağını baba Vedat Karaman'a takdim etti.

Muhabir: Yunus Okur-Yunus Hocaoğlu

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.