Şehit Üsteğmen Köreke son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Üsteğmen Köreke, son yolculuğuna uğurlandı.

24 Ekim 2017 Salı 15:43
Şehit Üsteğmen Köreke son yolculuğuna uğurlandı






MERSİN (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Üsteğmen Ozan Olgu Köreke (27), Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Köreke'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Yeni Ömerli Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından, şehit Köreke için Ulu Cami'de tören düzenlendi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutu top arabasına alındı.

Köreke'nin cenazesi daha sonra Tarsus Şehitliği'nde defnedildi.

Şehit Köreke, dün "Tümgeneral Aydoğan Aydın" operasyonu kapsamında, Çukurca ilçesi kırsalında yürütülen el yapımı patlayıcı tespit ve imha faaliyeti esnasında, teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Muhabir: Mustafa Güngör, Serkan Avcı, Ahmet Can Erdogan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.