Şehit yakınları ve gaziler umreye gitti

Şehit yakınları ve gazilerden oluşan 177 kişilik umre kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

28 Ocak 2018 Pazar 15:03
Şehit yakınları ve gaziler umreye gitti






İSTANBUL (AA) - Şehit yakınları ve gazilerden oluşan 177 kişilik umre kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

Şehit yakınları ve gazilerden oluşan kafile, hayırsever bir kurumun desteği ile umre ibadetini yerine getirmek için sabahın erken saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda bir araya geldi. İşlemlerini tamamlamalarının ardından havalimanında dua eden ve kelime-i şehadet getiren kafiledekiler, yakınlarıyla helalleştikten sonra İstanbul-Cidde seferini yapan uçakla kutsal topraklara hareket etti.

Kafilede bulunanlara havalimanında çanta, zikirmatik ve dini kitaplar hediye edildi. Şehit yakınları ve gaziler, 15 günlük umre ibadetleri süresince ülke, millet, ümmet, ordu ve şehitlere dua edeceklerini belirtti.

Hayırsever iş adamı Yılmaz Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır şehit ailelerini ve gazileri her şey dahil ücretsiz umreye götürdükleri belirtirken, "Her şey Allah rızası için. Tüm amacımız bir nebze de olsa onların acılarına merhem olmak." dedi.

Osmanlı Ocakları Yozgat İl Başkanı Nurtekin Tekin ise devletin, milletin, vatanın ve bayrağın daim olması için umre ibadeti sırasında dua edeceklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde operasyon yürüttüğüne değinen Tekin, "Özellikle son günlerde sınır ötesinde, Afrin'de vatan hainlerine karşı, kafirlere ve insan müsveddelerine karşı kahraman ordumuz büyük bir mücadele veriyor. Öncellikle onlara dua edeceğiz. Çünkü vatanımızın, milletimizin, devletimizin ve namusumuzun temiz kalması için o gencecik kahramanlarımız canlarını feda ediyorlar. Kendi çocuklarını öksüz ve yetim bırakacak kadar da fedakarca cesaretle savaşıyorlar. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

15 Temmuz Milli İrade Vakfı Başkanı İsmet Erdoğan, şehitleri ve gazileri ayırt etmeden tamamına yönelik bir umre programı hazırlandığını, kendisinin de kafilede yer aldığını söyledi.

Kafilenin en küçük ferdi 5,5 aylık Ahsen Nisa Erdoğan da annesinin kucağında kutsal topraklara gitti. Anne Burcu Erdoğan, umre ibadetini bebeğiyle birlikte gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

Muhabir: Kaan Bozdoğan

Son Güncelleme: 28.01.2018 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.