• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Sessizler dünyasında 'çifte vahşetin' sırrı aydınlandı
GENEL
Yayınlanma: 27 Şubat 2015 - 13:58

Sessizler dünyasında 'çifte vahşetin' sırrı aydınlandı

Taylan YILDIRIM- Mehmet Hakkı ÖZBAYIR- Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa), () - MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde geçen pazar günü zeytinlik alandaki barakada bulunan yanmış kadın cesediyle, aynı bölgede dün gece toprağa gömülü bulunan erke

5 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sessizler dünyasında 'çifte vahşetin' sırrı aydınlandı
Taylan YILDIRIM- Mehmet Hakkı ÖZBAYIR- Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa), () - MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde geçen pazar günü zeytinlik alandaki barakada bulunan yanmış kadın cesediyle, aynı bölgede dün gece toprağa gömülü bulunan erkek cesedinin sırrı çözüldü. Çifte cinayetin hem kurbanlarının, hem de gözaltına alınan şüphelilerin sağır ve dilsiz olduğu vahşetin ayrıntıları ortaya çıktıkça, oluşturulan özel ekipteki deneyimli dedektifler bile olanlara şaşırıp kaldı.
Her şey geçen pazar günü Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkii'ndeki zeytinliğin sahibinin buradaki barakada, 20 yaşının üzerinde olduğu sanılan, yakılmış bir kadın cesedi görmesiyle başladı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, cesedin yüzde 90'ının yanması nedeniyle nasıl öldürüldüğü belirlenemedi. Ayrıca yine aynı nedenle, ölen kişinin tecavüze uğrayıp uğramadığı da tespit edilemedi.
İŞARET DİLİYLE İFADE
Polis bu cinayeti çözmek için kayıplar listesinde bulunanları araştırdı ve tüm ipuçlarını değerlendirdi. Günler süren bu çalışmaların ardından dün Akhisar'da oturan üçü de sağır ve dilsiz 43 yaşındaki Selda K., kızı 20 yaşındaki Saadet K., aile dostları D.D. gözaltına alındı. Selda K.'nın yine sağrı ve dilsiz olan oğlu 20 yaşındaki Selim Burak K.'ya ise ulaşılamadı.
İşaret dili tercümanı aracılığı ile ifadeleri alınan şüpheliler dün akşam saatlerinde önce yanmış kadın cesedinin bulunduğu yere, ardından Hashoca Mahallesi 67 Sokak'taki evlerine götürüldü. Şüphelilerin evlerinde Olay Yeri İnceleme ekipleri bir dizi çalışma yaptı ve önemli ipuçlarına ulaştı.
Yanmış kadın cesedinin bulunduğu bölgede ikinci bir ceset olduğu belirlenince, bu bölgede aramalar yoğunlaştı. İlk cesedin bulunduğu yere 100 metre uzaklıkta tarlada gömülen bir kişinin kemikleri bulundu. Kemikler buradan alınarak İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
ÖLDÜRÜLENLERİN KİMLİKLERİ
Yapılan araştırmalar sonucu pazar günü yanmış cesedi bulunan kadının İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde kaybolan sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer, 100 metre uzaklıkta kemikleri bulanan erkeğin de 15 aydır haber alınamayan sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Arif Altay olduğu belirlendi.
Şüphelilerden D.D. ifadesinden sonra serbest bırakılırken, Selda K. ve kızı Saadet K.'nın sorgusunda ve elde edilen ipuçları ve delillerle çifte cinayetin tün detayları da ortaya çıktı.
KÜFÜR EDİNCE BOĞULMUŞ
Manisa Emniyet Müdürlüğü ve Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayeti çözmek için ilçedeki ev ve işyerleri de dahil olmak üzere 400 güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Ayrıca çevre kentler başta olmak üzere tüm kayıp listesi detaylı olarak araştırıldı.
Soruşturmada, geçen hafta kaybolan Seferihisarlı sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer'in ailesiyle temasa geçildiği, genç kızın İzmir'e gittiğini söylediği ve kaybolduğu andan itibaren kendisin haber alınamadığı bilgisine ulaşıldı. Akhisar Otogar ile ilçe çarşısındaki bazı işyerlerini güvenlik kameraları incelendiğinde kayıp Emine Girginer ile şüphelilerden Selda K.'nin birlikte yürüdüğü görüntülerle tespit edildi. Bunun üzerine evine yapılan baskında Selda K., kızı Saadet K. ve aile dostu D.D. gözaltına alındı. Selda K.'nın oğlu Selim Burak K.'ya ise ulaşılamadı.
İşaret dili tercümanı aracılığıyla ifadesi alınan Selda K., önce suçlamayı kabul etmedi sonra itirafta bulundu. İzmir İşitme Engelliler Okulu'nda tanıştığı Emine Girginer'in yanlarına geldiğini, kendilerine 'o….sunuz' diyerek küfür ettiğini ileri süren Selda K.'nın çıkan kavgada sinirlerine hakim olamayarak genç kızı elleriyle boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Yine sağır ve dilsiz olan kızı Saadet K.'nin de sorguda, annesiyle birlikte cesedi elektrikli motosiklet yardımıyla taşıyıp, evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin dökerek yaptıklarını söylediği belirtildi.
Cinayetin işlenmesinin ardından bilet alıp İstanbul'a gittiğini belirten Saadet K.'nin burada bir yakınlarının evinde üç gün kaldıktan sonra ilçeye döndüğü de söylediği kaydedildi.
İKİNCİ CİNAYET SORGUDA ÇIKTI
Selda K. ile aynı mahallede oturan ve 2013 yılı aralık ayında kaybolan sağır ve dilsiz 44 yaşındaki Arif Atalay'ın da böyle bir cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren polis, nane kızı çapraz sorguya aldı. Arif Atalay'ın hem Selda K. hem kızı Saadet K. ile gönül ilişkisi olduğu, çıkan bir tartışmada şüpheliler tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.
Selda K. ve kızı Saadet K.'nın, öldürdükleri Atalay'ın cesedini de aynı bölgede yakıp gömdüklerini söylemesi üzerine ekipler zeytinlikte dün gece yeniden araştırma yaptı. Altay'a ait olduğu belirtilen çene kemiği ve dişleri bulundu. Havanın aydınlanmasıyla birlikte yanmış kadın cesedinin bulunduğu barakanın 400 metre çevresi güvenlik şeritleriyle çevirdi. Çim biçme makinesiyle bölgedeki otlar temizlendi. Toprak örnekleri elekten geçirilip kemik olup olmadığı araştırıldı. Ayrıca cesedin gömüldüğü bir incir ağacının altında kazı çalışması yapıldı. Arif Atalay'ın gömüldüğü yerden çıkarılan kemikleri de İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
EMNİYET MÜDÜRÜ: CİNAYETİ ÇÖZDÜK
Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, çifte cinayeti çözdüklerini, DNA sonucu henüz alınmamış olsa da şüphelilerin suçlarını itiraf ettiğini söyledi. Ceren, şunları söyledi:
"Ülke genelindeki kayıp kadınlarla ilgili çalışma başlattık. Sonra Seferihisar'daki kızın adına ulaştık. Kayıp kız ile Akhisar'daki kişilerin bağlantısını güvenlik kamerası görüntülerinden belirledik. Güvenlik kameralarının ne kadar önemli olduğunu daha önce de söylüyordum, tekrar hatırlatıyorum. Cinayeti çözdük. DNA sonucu henüz elimize ulaşmamasına rağmen zanlılar sorgularında suçlarını itiraf etti. İkinci bir cinayeti de sorguda ortaya çıkardık. Onun da elde ettiğimiz çene kemiği ve dişlerini DNA için gönderdik. Ekiplerimiz çok iyi çalıştı. Cinayeti çözeceğimize söz vermiştim. Yerine getirdiğim için mutluyum.".
Şüphelilerin ek sorgularının sürdüğü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtili.

FOTOĞRAFLI  

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
Son Haberler
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Bekarlar bu illere akın ediyor: Yalnız ve özgür yaşam burada! Yalnız yaşamak isteyenlerin çok göç ettiği 5 şehir
Bekarlar bu illere akın ediyor: Yalnız ve özgür yaşam burada! Yalnız...
Devletten ailelere büyük jest: Başvurana anında ödeme! Aile yılı kapsamında 20 bin TL yardım başladı
Devletten ailelere büyük jest: Başvurana anında ödeme! Aile yılı...
Sıfır araç fiyatında tarihi indirim: TOGG almanın tam zamanı! 830 bin TL’ye TOGG kampanyası yok satıyor
Sıfır araç fiyatında tarihi indirim: TOGG almanın tam zamanı! 830...
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al kampanyasında fırsatlar yağmur gibi
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al...
Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Ateş: 'Rehavete kapılmamalıyız'
Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Ateş: 'Rehavete kapılmamalıyız'

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.