• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Tecavüze kalkışan sevgiliyi öldüren genç kıza ceza indirimi
GENEL
Yayınlanma: 20 Mayıs 2016 - 23:50

Tecavüze kalkışan sevgiliyi öldüren genç kıza ceza indirimi

Diyarbakır Eğil'de tanıştığı genç kıza kendini bekar olarak tanıtan Zeki Çavdar adlı evli ve 3 çocuk babası adam, foyası ortaya çıkınca tecavüze kalkıştı. Canını zor kurtaran genç kız direnince Çavdar 3 cm bıçak yarasıyl

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tecavüze kalkışan sevgiliyi öldüren genç kıza ceza indirimi
Tecavüze kalkışan sevgiliyi öldüren genç kıza ceza indirimi


Demet Yokuş, kendisini bekar olarak tanıtan evli ve 3 çocuk Zeki Çavdar'ın tecavüz girişimine direndi. Genç kız tecavüz tehditlerinden bıkınca elini kana buladı. Mahkeme genç kıza 'Tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak' 5 yıl hapisle cezalandırdı.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA MUHALEFET ŞERHİ

Kararını açıklayan mahkeme Demet Y.'yi 'Kasten yaralama sonucu öldürme' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylemin, şiddetli elem ve hiddet etkisi ile gerçekleştiğini belirten mahkeme, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 6 yıla indirdi. Sanığın yargılama sürecinde davranışlarını iyi hal sebebi sayan mahkeme cezanın 5 yıla indirilmesine hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına ilişkin karar ise Hakim Atilla Kasapoğlu'nun muhalefet şerhi nedeniyle oy çokluğu ile alındı. Kasapoğlu muhalefet şerhinde, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, öğrenci olması, kaçma şüphesi olmaması, verilen ceza miktarı ve temyiz nedeniyle geçecek süre dikkate alınarak tahliye edilmesi gerektiğini savundu.
Diyarbakır'da, evli olduğunu öğrendiği erkek arkadaşından ayrılmak için son kez buluşan ve buluşmada tecavüz girişiminde bulunduğunu iddia ettiği sevgilisini bıçakla öldüren 19 yaşındaki Demet Y., 'Annem beni tecavüze uğrayayım diye doğurmadı' dedi. Mahkeme, genç kızı haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

GENÇ KIZI GELİNLİK FOTOĞRAFLARI GÖNDEREREK KANDIRDI

Eğil İlçesi'ne bağlı bir köyde yaşayan Demet Yokuş, 2015 yılı Mart ayında Zeki Çavdar (33) ile tanışarak arkadaş oldu. Sevgili olan çift sık sık telefonla konuşurken, Zeki Çavdar genç kıza evlilik teklif edip çok sayıda gelinlik fotoğrafı gönderdi. 3 ay sonra sevgilisinin evli ve 3 çocuk babası olduğunu öğrenen Demet Y., ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine genç kızı tehdit eden Zeki Çavdar iddiaya göre sevgilisine, 'Seni baba evinden çıkarır, tecavüz eder, geri getiririm' dedi. Genç kızın ayrılma ısrarı üzerine Çavdar, son kez görüşmek istediğini söyledi. Demet Y.'nin teklifi kabul etmesi ile 11 Haziran günü köyün girişine gelen Çavdar, genç kızın arabaya binmesini istedi.

Arabaya binmek istemeyen sevgilisini döven Çavdar, iddiaya göre Demet Y'ye tecavüze kalkıştı. Bu sırada otomobilin vites kutusunun yanında bıçak gören genç kız, bıçağı alıp Çavdar'ın kalbine sapladı. Demet Y. olayın şoku ile köye kaçarken, Zeki Çavdar ise birlikte geldiği iki akrabası tarafından kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan kısa süre sonra yakalanan Demet Y. tutuklanırken, savcılık soruşturma başlattı.

SAVCI:HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANSIN

Hazırlanan iddianamede Demet Y. hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Olay günü aralarında arkadaşlık ilişkisi bulunan çiftin köy girişinde buluştuğu ve tartıştığı belirtilen iddianamede, boğuşma sırasında şüphelinin araç içindeki bıçağı alarak Çavdar'a sapladığı belirtildi. Demet Y.'nin saldırı ve tehdit üzerine maktulü haksız tahrik altında göğsünden bir kez bıçakladığını belirten savcı, tecavüz iddiasına dair delil bulunmadığını kaydetti. Genç kızın vücudundaki boğuşma izlerine dikkat çeken savcı, suçun tasarlanarak işlenmediğini vurgulayarak tahrik indirimi uygulanmasını istedi.
 
'SENİ BABANIN EVİNDEN ÇIKARIR TECAVÜZ EDERİM'

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık Demet Y.'nin yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Zeki Çavdar ile olaydan 3- 4 ay önce tanıştığını belirten genç kız şunları anlattı:
'Bekar olduğunu söylemişti. Bir ay önce evli olduğunu öğrendim ve ayrılmak istedim. Öldürmekle tehdit etti. 'Seni babanın evinden çıkarır, tecavüz eder geri getiririm' diyordu.
Sonra ayrılmayı kabul ettiğini belirterek gelip emanetlerimi almamı istedi. Birlikte gezerken çekilen fotoğraflarım onda kalmıştı. Konuşmak için gittim. Köyün çıkışına gelince arabaya binmemi istedi. Sonra beni tartakladı. Arabaya binip fotoğrafları istedim. Vermeyince araçtan inmek istedim. Boğazımı sıkıp, tokat attı. Saldırdı, koltukta üzerime çıktı ve tecavüz etmeye kalkıştı. Kaçma şansım kalmamıştı. Bıçağı görünce aldım ve göğüs hizamda Zeki'ye tuttum. Korkup çekileceğini sandım. Hala boğuşma oluyordu. Sonra maktulü dışarıya doğru düşerken gördüm. Bıçağı atıp köye doğru kaçtım. Öldürme amacım yoktu.'

3 SANTİMLİK YARA

Demet Y.'nin avukatı Cihan Ülsen, maktulün göğüs kısmında 3 santimetrelik yara olduğunu belirterek, 'Bıçak biraz yana gelseydi maktul şu an yaşıyordu. Demet öldürmek istese bıçağı birkaç kez saplardı. Bıçak darbesi 3 santimetredir. Müvekkil 'kendisine tecavüze kalkışıldığını' söylüyor. Olay meşru müdafaa sınırları içinde olmuştur' dedi.
Karardan önce son sözleri sorulan Demet Y., maktulü öldürme kastı olmadığını belirterek, 'Tehdit altında oraya gittim. Bir gün önce görüşmek istemediğim için tehdit etti. Her ne kadar bir insan ölmüş olsa da, annem beni tecavüze uğrayayım diye doğurmadı' dedi.

 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
Son Haberler
Burası ne Çeşme ne Alaçatı: Saklı bir koy, cam gibi deniz! İzmir’in Maldivleri burası!
Burası ne Çeşme ne Alaçatı: Saklı bir koy, cam gibi deniz! İzmir’in...
Yağsız ama çıtır çıtır: Kahvaltıya yeni efsane! Balon gibi kabaran pişi tarifi
Yağsız ama çıtır çıtır: Kahvaltıya yeni efsane! Balon gibi kabaran...
Bakir doğası ve turkuaz deniziyle eşsiz: Unutulmaz huzur dolu tatil adresi! Ege’nin saklı cenneti sizi çağırıyor
Bakir doğası ve turkuaz deniziyle eşsiz: Unutulmaz huzur dolu tatil...
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın: Koparmanın cezası tam 387 bin TL
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın:...
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak, gölge bile serinletmeyecek! O gün kavurucu sıcaklar geliyor
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak,...
Son Dakika Diyarbakır; Dicle Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı
Son Dakika Diyarbakır; Dicle Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.