TGB'liler, Dağlıca şehitleri için Kadıköy'den Selimiye'ye yürüdü

Uğur AYAZSIN / İstanbul, () - TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB), Dağlıca'da şehit edilen askerler için Kadıköy'den Üsküdar Selimiye'de bulunan 1. Ordu Komutanlığı önüne kadar yürüdü. Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde...

07 Eylül 2015 Pazartesi 21:44
TGB'liler, Dağlıca şehitleri için Kadıköy'den Selimiye'ye yürüdü






Uğur AYAZSIN / İstanbul, () - TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB), Dağlıca'da şehit edilen askerler için Kadıköy'den Üsküdar Selimiye'de bulunan 1. Ordu Komutanlığı önüne kadar yürüdü.

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yüzlerce kişi slogan atarak terörü protesto etti. Eyleme Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da destek verdi.

NUHOĞLU: SÖYLEYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Aykurt Nuhoğlu, “Yüreğimiz, bağrımız yanık. Kardeşlerimiz, askerlerimiz haince, alçakça katledildi. 7 Haziran'da güllük gülistanlık bir Türkiye varken, 8 Haziran'da ne oldu da ortalık kan gölüne döndü? Halkın seçimle bir şeyleri çözme yeteneği 8 Haziran'da katledildi. Terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi hayata geçirmek için sokaklardayız, yollardayız. Yani söyleyecek bir söz bulamıyorum" dedi.

"HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ"

"Hepimiz Mehmetçiğiz" yazılı pankart açan kalabalık grup, Kadıköy Rıhtım yolunu kullanarak Üsküdar Selimiye'de bulunan 1. Ordu Komutanlığı önüne kadar yürüdü. Eyleme, yoldan geçen otomobillerin sürücüleri ile vatandaşlar alkışla ve korna çalarak destek verdi.

ARBEDE YAŞANDI

Bu arada, çeşitli sloganlar atan grubun yürüyüşü sırasında bir kişinin tepki göstermesi nedeniyle küçük çaplı arbede yaşandı. Tepki gösteren kişi, sivil polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

CENGİZ: HEPİMİZİN YÜREKLERİ DAĞLANDI

Selimiye'de bulunan 1. Ordu Komutanlığı önüne ulaşan grup önce şehitler için saygı duruşunda bulundu. Ardından da İstiklal Marşı söylendi.

Burada bir konuşma yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, “Hepimizin yürekleri dağlandı" diyerek, “16 yiğit Mehmetçiğimizin şehit olduğunu öğrendik. Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Yüreğimiz acı ve öfke ile dağlanıyor. Öfke ve acı hepimizi dağlıyor. Ama Türkiye'yi alçakça pusularla, Mehmetçiği ihanetlerle, alçaklıklarla dize getirmeye kalkanlara asla gün yüzü göstermeyeceğiz. O yüzden öfkemiz büyük, ama kararlılığımız daha büyük" ifadesini kullandı.

"ORDUMUZU ÖZGÜRLEŞTİRDİK"

Çağdaş Cengiz, “Bugün bilinçli olarak buraya geldik; Selimiye Kışlası'nın önüne. Hatırlıyorsanız, ne diyorlardı Türk Ordusu'nun onurlu subaylarını zindanlara tıkarken; 'Bunlar darbeci' diyorlardı, 'Bunlar savaşamaz PKK ile filan.' Ama ne oldu, biz o Silivri zindanlarının duvarlarını çatlattık ve ordumuzu özgürleştirdik" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, grup adına bir heyet, kışlaya Türk Bayrağı sunmak istedi. Ancak içeriden kimsenin çıkmaması nedeniyle bayrağın yarın kargo aracılığı ile kışlaya gönderileceği belirtildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.