Tokat Valisi Can: Polis görevini yaptı (3)

MEVCUT BAŞKAN BEKLER KONUŞTU Turhal ilçesinde dün Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi çıkan olaylarla ilgili olarak mevcut başkan Yalçın Bekler, basın toplantısı düzenlendi. Kurulun eski başkan Cemalettin Uzamış...

21 Mayıs 2015 Perşembe 16:06
Tokat Valisi Can: Polis görevini yaptı (3)






MEVCUT BAŞKAN BEKLER KONUŞTU
Turhal ilçesinde dün Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi çıkan olaylarla ilgili olarak mevcut başkan Yalçın Bekler, basın toplantısı düzenlendi. Kurulun eski başkan Cemalettin Uzamış taraftarları tarafından provoke edildiğini ileri süren Bekler, "Çiftçimizden destek alamayacaklarını anladıklarında, bizim karşımıza aday olmamışlardı. O gün aday olmayanlar dün yapılan mali kurulumuzu provoke etmek için ellerinden geleni yaptılar. Biz hiç bir siyasi partinin mensubu değiliz, hiç bir siyasi partiye yakın da değiliz. Çünkü biz sivil toplum örgütüyüz. Biz mali kurulun duyurulması için köylere gezdiğimizde bu arkadaşlara teveccüh olmadığını gördük. Her gittikleri köyde kovulduklarına şahitlik ettik. Yalnız arkadaşların köyden kovulunca şu ifadelerine de şahit olduk, 'Biz de 50-100 kişi toplarız gideriz genel kurulu provoke ederiz, masaları dağıtırız, bu kongreyi iptal ettiririz" dedi.
"EMNİYETE BİLDİRDİK"
Aldıkları bu duyumları emniyete bildirdiklerini kaydeden Bekler, "Emniyet Müdürlüğümüz provoke edileceğini biliyordu. Bunun için yoğun da güvenlik tedbiri alındı" dedi. Hiç bir ortağın oy kullanılmasına engel olunmadığını kaydeden Yalçın Bekler, şunları söyledi:

"Dün Cemalletin Uzamış'ın yakını olan 4 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunları hepsi kooperatif üyesi değil, kooperatifle hiç bir bağları yok ve öğrenciler. Peki, bu kişiler üye olmadıkları bir genel kurula niye gelirler. Bu bizim söylediğimizi doğrulamıyor mu? Yani bu arkadaşların yanlarına üye olmayan kişileri alıp da gelmeleri neyi ifade ediyor, provoke ettiklerini taşımıyor mu bu. Bakın arkadaşlar bu arkadaşlar iyi niyetli değiller. Orada 15 kişiyi geçmeyen kişiler tarafından 'vali istifa' diye bağırılmıştır. Bakın bizim valimiz Tokat için büyük bir şanstır. Ben kendisinin çiftçi dostu olduğuna inanıyorum. Çünkü geldiği günden bu yana çiftçilere yönelik projeler yapmakta. Genel kurulumuzda 2 bin 134 kişi katımı sağlamıştır ve hiç bir üyenin girişine engel olunmamıştır. 2 bin 134 üyeden Uzamış taraftarı sadece 92 kişidir. 2 bin 33 kişi bizim yönetim kurulumuza oy vermiştir." 
"PROVOKE EDENLERİN BAŞINDA GELİYOR"
Polisin tekmeyle yere yıktığı çiftçi Mehdi Altınkaynak'ın tartaklandığını gazetelerde gördüğünü belirten Yalçın Bekler, ona yönelik suçlamalarını da şöyle sıraladı:
"O yaşlı kişi sabah gelip, o genel kurulu provoke edenlerin başını çekiyor. Sabah gelip bağırarak, çağırarak, tehdit eden kişinin ta kendisidir. Aslında o olayların çıkmasına sebebiyet verenlerin başını çekmektedir. Emniyet güçlerimiz aslında çok sabırlı davranmışlardır. Sabah daha genel kurul başlamadan provoke etmeye başlayan bu insanlara çok masumane davranmışlar, müsamaha göstermişlerdir. Aslında baştan bunları gözaltına alıp içeriye götürülseydi bu olaylarda olmayacaktı. Ama emniyet güçlerimiz hiç kimseye müdahale etmemiştir, ne zamana kadar bu ilgili şahısların bizim masada bulunan memurları tartaklayana, masaları vurup kırına kadar."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.