Türk Kızılayından Suriyelilere 188 araçlık kış yardım

Türk Kızılayı, son bir ayda İdlib ve Lazkiye kırsalına 188 araç battaniye, ilaç, kıyafet, temizlik malzemesi ve gıda yardımı gönderdi.

12 Aralık 2017 Salı 15:24
Türk Kızılayından Suriyelilere 188 araçlık kış yardım






HATAY (AA) - Türk Kızılayı ekipleri tarafından son bir ayda Suriye'nin İdlib ve Lazkiye kırsalına 188 araçlık battaniye, ilaç, kıyafet, temizlik malzemesi ve gıda yardımı ulaştırıldı.

İç savaşın başından bu yana Suriyelilerin yanında olan Türk Kızılayı, kış aylarının gelmesiyle sınır ötesine yönelik insani yardım çalışmalarını hızlandırdı.

Bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren ekipler, 151'i İdlib kırsalı'na, 37'si Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Türkmendağı'na olmak üzere bölgeye toplam 188 kamyon ve tır dolusu yardım gönderdi.

İçerisinde, 16 bin battaniye, 250 bin parça kıyafet, 3 milyon ilaç ve tıbbi malzeme, 5 bin temizlik seti, 950 ton un, 400 yatak ile kumanya ve gıda kolilerinin yer aldığı yardımlar, Hatay'ın Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı sınırı yakınlarına kurulan çadır kentlere ulaştırıldı.

Hatay sınırına yakın bölgelere kurulan çadır kentlerde 750 bine yakın Suriyeli yaşıyor.

Muhabir: Erdal Türkoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.