Uzungöl’de horon teptiler

TRABZON Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de Karadeniz Kar Festivali düzendi. Sadece çevresindeki yüksek tepelerde kar kitleleri görülebilen Uzungöl'de kış turizmine katkı sağlamak amacıyla organize edilen  festivale katılanlar...

28 Şubat 2015 Cumartesi 14:33
Uzungöl’de horon teptiler






TRABZON Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de Karadeniz Kar Festivali düzendi. Sadece çevresindeki yüksek tepelerde kar kitleleri görülebilen Uzungöl'de kış turizmine katkı sağlamak amacıyla organize edilen  festivale katılanlar göl çevresinde kemençe eşliğinde horon oynadı.
Çaykara Belediyesi ile İstanbul Trabzon Federasyonu’nca ortaklaşa organize edilen ‘Karadeniz Kar Festivali’nin ilki, sadece çevresindeki yüksek tepelerde kar görülebilen Uzungöl’de yapıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göl çevresine kurulan platformda yöresel sanatçıların sahne almasıyla başladı. Festivale Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde konuşan İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, bir süre önce bölgede HES inşaatında yaşanan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan çığ felaketi nedeniyle festival tarihinin geciktiğine işaret etti, bölge turizmine canlılık kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız da, turizmin lider pozisyonunda bir sektör haline geldiğini söyledi, "Turizm sadece yaz aylarına ve belirli bölgelere sıkışmamalı. Yerli ve yabancı turistlere yönelik çeşitli alternatifler sunmak amacındayız. Bu tur festivallerin tanıtımına katkısı büyüktür. Bu organizasyonun Uzungöl’de turizmi 12 aya yayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından festival, katılanların kemençe ve tulum eşliğinde horon oynamasıyla devam etti. Göl çevresinde oynanan horona bölgeye gelen Arap turistler de ilgi gösterdi. Gün boyu horon ve yöresel sanatçıların sahne almasıyla süren etkinlik yarın sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.