Yüzü devlet desteğiyle güldü

Batman'ın Gercüş ilçesinde eşinin öldürülmesi sonucu 3 çocuğu ile zorlu bir yaşam sürdürmek zorunda kalan 28 yaşındaki Yıldız, devlet desteği ile yaşama tutundu. Yıldız, Genç Çiftçi Projesiyle verilen 6 büyükbaş hayvan ile geçimini sağlıyor.

09 Kasım 2017 Perşembe 13:25
Yüzü devlet desteğiyle güldü






BATMAN - Selman Tür

Batman'ın Gercüş ilçesinde eşinin öldürülmesinin ardından 3 çocuğuyla zorlu bir yaşam sürdürmek zorunda kalan 28 yaşındaki Ayhan Yıldız, devlet desteğiyle yaşama tutundu.

Çiçekli köyünde yaşayan Ayhan Yıldız AA muhabirine, 7 yıl önce eşinin öldürülmesinin ardından çocuklarıyla büyük sıkıntılar çektiğini söyledi.

Gercüş ilçesine giderek gündelik temizlik işlerinde çalışıp çocuklarına bakmaya çalıştığını vurgulayan Yıldız, "İş aramak için Gercüş'e gittiğim sırada Genç Çiftçi projesini duydum ve başvuru yaptım. Çok şükür bana da çıktı. 30 bin liralık hibe çıktı bunun karşılığında devlet bana 6 büyükbaş hayvan verdi." ifadelerini kullandı.

"Ne olursa olsun çocuklarımı okutacağım"

Elde ettiği gelirle çocuklarını okutacağını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma bakmakta zorlanıyordum ama artık bu hayvanlar sayesinde onları daha rahat büyüteceğim. Bu hayvanların eti, sütü ve yoğurduyla onları okutacağım inşallah. Ben okumadım çok pişmanım, o yüzden çocuklarımı okutacağım. Ne olursa olsun çocuklarımı okutacağım. Zor olsa da çocuklarım sayesinde bütün zorlukların üstesinden geliyoruz."

Yıldız, düzenli gelire kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Devlet yetkililerine çok teşekkür ediyorum ki böyle projelerle bizleri kimseye muhtaç bırakmıyor." ifadelerini kullandı.

"Bize hem analık hem de babalık yapıyor"

Doktor olmak istediğini belirten 7. sınıf öğrencisi kızı Serpil Yıldız ise daha önce sıkıntılı günler yaşadıklarını aktararak, "6 yaşındayken babamı kaybettim. Annem bize hem analık hem de babalık yapıyor. Bizden hiç bir şeyi eksik bırakmadı. Ben ve iki kardeşim de annemi mutlu etmek için uğraşıyoruz. Doktor olup anneme bakacağım." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Metin Kaplan, iki yıldır bakanlık tarafından sürdürülen proje kapsamında ilçe genelinde 70 genç çiftçinin hibe desteğini aldığını söyledi.

Önceliği ihtiyaç durumuna göre belirlediklerini işaret eden Kaplan, proje sayesinde kırsalda üretime yönlendirilen vatandaşların gelire kavuştuğunu vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.