1 Mayıs'ta Taksim yine yasak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için İstanbul Valiliği'ne başvuru yapan Memur-Sen'in isteği reddedildi.

06 Nisan 2016 Çarşamba 15:03
1 Mayıs'ta Taksim yine yasak






Memur-Sen mart ayı içerisinde 1 Mayısİstanbul Taksim Meydanı'nda kutlamak için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunmuştu. Valilik bu talebi reddetti. Memur-Sen talebin reddedilmesinin ardından bir kez daha Taksim için valiliğe başvuruda bulundu. İkinci kez yapılan başvuruya henüz yanıt gelmedi. Ancak ilk başvurunun reddedilmesi nedeniyle ikinci başvuruya da olumlu yanıt beklenmiyor.

DİSK ve KESK de bu yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istiyor. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, gelecek hafta başkanlar kurulunu toplayacaklarını ve orada karar alacaklarını söyledi. Geçen yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama çağrısı yaptıkları için yargılandıkları davada KESK ve TTB yöneticileri ile birlikte beraat ettiklerine dikkat çeken Çerkezoğlu, “Taksim yine ilk gündemimizde. 2015 1 Mayıs’ına ilişkin mahkemeden çıkan beraat kararı da var” dedi.

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen bir diğer kurum KESK'in Yürütme Kurulu üyesi İlhan Yiğit, bütün illerde kutlama yapacaklarını söyledi. İstanbul için ise Taksim’de kutlama yapmak istediklerini belirten Yiğit, “1 Mayıs’ı ruhuna uygun şekilde Taksim Meydanı’nda kutlamak istiyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 06.04.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.