10 işçinin ölümü ile ilgili ilk açıklamalar

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun dün yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak açıklama yaptı

07 Eylül 2014 Pazar 11:57
10 işçinin ölümü ile ilgili ilk açıklamalar






Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun dün yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak açıklama yaptı. Aziz Torun'un yaptığı açıklamadan satırbaşları:

"Biz Torunlar olarak bu kazanın sorumlularının ortaya çıkarılmasının takipçisiyiz. Çünkü Torunlar GYO halka açık bir şirket.Parmak iziyle şantiyeye giriliyor. Herhangi bir sigortasız çalışan söz konusu değil.
Hayatımızı kaybeden işçilerimizin ailelerine gereken her türlü sahiplenme olacaktır. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.
Bu olayda da kesinlikle böyle bir sorumsuzluğu ya da kazayı meydana getiren nedeni şirketimize mal etmelerine ya da şirketimizin bu anlamada bir leke almasına asla müsaade etmeyeceğiz.
Bu asansör yük ve insan asansörü olarak kullanılıyor.Bu asansörü biz de kullanıyoruz.Bu hem insan hem de yük taşımak üzere planlanmış. 2700 kilo ve 28 kişi taşıyabilen bir asansör.
Bilirkişi raporu sonrası savcı ve gerekli merciler karar verecektir.Taşeron işçilerin malzeme çıkardığı anlaşılıyor asansörle. 

İŞÇİLERİN "ASANSÖRLER SÜREKLİ BOZUK" İDDİASI

Tamamen yalan çünkü bu asansörlerin kiralandığı firmanın iki elemanı her an sahada bulunuyor ve sorun anında hemen müdahale ediyor… Birkaç gün önce aynı asansörü ben de kullandım.
Bu kişiler maalesef şantiyenin çevresinde dolaşarak bu şantiyede çalışıyormuş gibi hava uyandırıyorlar.

KÂRINIZDAN İŞ GÜVENLİĞİNE AYIRDIĞINIZ PAY NEDİR

Orada iş güvenliği eğitimi almadan kimse şantiyeye giremez. İş güvenliği ile ilgili denetimlerde bakanlık etkin şekilde denetim yapıyor.

Yasanın gerektirdiği bütün tedbirler eksiksiz alınıyor.

EN SON 9 NİSAN’DA BİR İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ, MÜSTERİH MİSİNİZ

Bu soruyu böyle sorduğunuz için sizi kınıyorum. Çok üzgünüz ama 1500 civarında işçi çalışan bir şantiyede her ne kadar eğitimler verilse de çalışanların aynı hassasiyeti göstermediğini de biliyoruz.
Bu tür kazaların olduğu da sektörel bir vaka. Elbette bizim şantiyemizde olmamasını arzu ederiz. Gereken çalışmalar yapılıyor. Neyse bu sorumluluğun bedeli bu işin takipçisi olacağız.

İSTANBUL TABİPLER ODASI’NIN TWEET İDDİASI

İşi tweet noktasına getirirsen herkes her şey için tweet atıyor.Bizim için esas olan bakanlığın belirlediği şartların şantiyemizde yerine getirilmesidir.Sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuz için karşınızdayız.

Son Güncelleme: 07.09.2014 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.