11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, yarın başlıyor

11 Aralık 2012 Salı 16:13
11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, yarın başlıyor






İSTANBUL (CİHAN)- 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılımıyla organizasyonun gerçekleştirileceği Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yanı sıra Uluslararası Amatör Yüzme Federasyonu (FINA) Başkanı Dr. Julio C. Maglione, FINA Genel Direktörü Cornel Marculescu, Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Başkanı Ahmet Bozdoğan ile Başkanvekili ve Organizasyon Komitesi Başkanı Haşim Onat Yıldırım yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un aynı zamanda 2020 olimpiyat adayı bir kent olmasının heyecanlarını bin kat daha arttırdığını söyledi.

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nı İstanbul'a veren FINA Başkanı Sayın Maglione teşekkür eden Suat Kılıç, şampiyonanın eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye Yüzme Federasyonu'na tahmin edilenin ötesinde çok önemli destekler sağladıklarını dile getirdi.

Suat Kılıç, Sinan Erdem Spor Salonu'nun 18 bin kişi oturma kapasiteli olduğunu, yüzme şampiyonası için 10 bine düşürüldüğünü anlatarak, Bu salon, dünyanın en büyük raketlerine ev sahipliği yaptı. Ardından Sinan Erdem Spor Salonu, Türkiye'nin önemli havuzlarından birine dönüştü. Bu gerçekten sportif bir mucize. Burayı havuz olarak görünce ben de şaşırdım. şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, Türkiye'nin şampiyonada 12 erkek ve 14 bayan olmak üzere toplam 26 sporcu ile temsil edileceği bilgisini de verdi.

FINA Başkanı Dr. Julio C. Maglione de şu ana kadarki en büyük organizasyona tanıklık edeceklerini belirtti. Maglione, Bu spor salonunda 109 farklı alanda yarışmalar olacak ve unutulmaz anlara tanıklık edeceğiz. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

TYF Başkanı Ahmet Bozdoğan ise şampiyonaya rekor sayıda ülke ve sporcu katıldığını söyledi. Rekor katılımın aynı zamanda birçok dünya rekoruna da sahne olacağını aktaran Bozdoğan, şöyle konuştu:

Türkiye, yüzme sporunda son zamanlarda Avrupa'da ilerleme sağladı. Burada da göreceksiniz sporcularımız üst seviyelerde yarışacaklar. Belki madalya olmayacak; ama kıyasıya mücadele verecekler. Belki madalya da çıkabilir. Umarım bu şampiyona küçük çocuklarımızın unutamayacağı hayallerini yaşatacağı, rüyalarına giren bir şampiyona olur.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.