12.12.2012'de kan vermek için yarıştılar

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:54
12.12.2012'de kan vermek için yarıştılar






MERSİN (CİHAN)- Mersin´in Tarsus ilçesinde vatandaşlar 12.12.2012 tarihinde kan vermek için adeta yarıştı.

Mersin ve Tarsus Kızılay şubelerinin `Tarsus´un damarındaki kan ülkesi için akar´ sloganıyla gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk Caddesi Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde çadır kuran Kızılay yetkilileri, kan vermek isteyen vatandaşları Tarsus Belediye Bandosu eşliğinde karşıladı.

Önce kan bağışı için form dolduran vatandaşlar, daha sonra uzmanlar eşliğinde kan verdi. Kampanyaya Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Yarbay Abdulkadir Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, oda ve dernek başkanları başta olmak üzere belediye çalışanları ve emniyet mensupları katıldı.

Kan bağışının yeterli olmadığını, bu nedenle çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, Tarsus´ta 12.12.2012'de hedefi tam 12´den vuracaklarını söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kan vermenin kutsal bir görev olduğunu belirterek, kampanyaya katılanlara teşekkür etti.

Berdan Irmağı'nda suyun, Tarsuslularda kanın bitmeyeceğini söyleyen Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, ilçenin ihtiyacı olan kanın kampanyayla sağlanacağını vurguladı. Özel bir tarih olduğu için bugün bir çok yerde nikah dairelerinin dolduğunu aktaran Güldibi, Ancak Tarsuslular buraya akın etti. Kan bağışına ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü yarın kimin başına ne geleceği belli değil. Kan her zaman lazım ve hayati değer taşıyor. ifadesini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.