15 Temmuz gecesi tankları durduran tırlara ceza kestiler!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen’de darbecilere TIR ve kamyonlarla dur dedi, bütün araçlar ceza yedi.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 16:20
15 Temmuz gecesi tankları durduran tırlara ceza kestiler!






15 Temmuz gecesi tankları durduran tırlara ceza kestiler!

Sabiha Gökçen’de tanklarıyla gelen darbeci askerlere dur diyen SAWKOOP’un tüm araçlarına ceza kesildi.

15 Temmuz’da FETÖ Terör Örgütü’ne karşı en büyük mücadeleyi veren yerlerden biri SAWKOOP oldu.


“Henüz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan daha konuşma yapmadan önce tırlarımızla havalimanının girişlerini kapattık, tankların girişini personelimizle engelledik” diye konuşan SAWKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş, “Buna rağmen bizim bu yaptıklarımızdan sonraki süreçte havalimanı önünde yüzlerce araç park etmişken onlara herhangi bir işlem yapmayan FETÖ’cü emniyetçiler kooperatifimizin personellerine cezalar kesti ve buna benzer sıkıntılar çıkarttılar” diye konuştu. 


Sabiha Gökçen Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin kilit yerlerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda darbecilere geçit verilmedi. 


SAWKOOP Başkanı Ahmet Çavuş, “O sırada Trabzon’dan İstanbul’a karayoluyla geliyordum. Darbe girişimini haber aldım. Henüz Cumhurbaşkanımmız ve Başbakanımız konuşma yapmamıştı. Maltepe kışlasından tankların çıktığını ve bazılarının da Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru harekete geçtiğini öğrendim. Bunun üzerine inisiyatif aldım ve arkadaşlarıma verdiğim talimatla öncelikle havalimanı kargo giriş kapasını, sonar da havalimanı ana giriş kapısının TIR’lar ve kamyonlarla kapatılmasını bildirdim” dedi.  


 

Ahmet Çavuş, “7 dakika içinde iki girişte kooperatif araçları tarafından kapatıldı. 8 tane tank havalimanı ana girişine 100 metre kala durdurulmuş oldu. Tankların başındaki darbeci komutan havalimanının giriş çıkışını kapatan arkadaşlarımı ‘Araçlarınız derhal çekin, aksi takdirde üzerinizden geçeriz’ diye tehdit etmiş. Hemen beni arayan arkadaşıma böyle bir şeye kalkıştıklarında araçların yakılmasını ve hazırlıklarında buna göre yapılması talimatını verdim” dedi.

Havalimanı içindeki jandarma komutanı araçların kaldırılmasını ve taraf olmamamız yönünde bir arkadaşımıza telefon açarak bildirdi diyen Çavuş, “Biz kapıları kapatıp tanklar havalimanına geldiğinde henüz Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız konuşma yapmamıştı” diye konuştu.

BAŞKAN AHMET ÇAVUŞ'UN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz gecesi Trabzon dan İstanbul’a karayoluyla gelmekteyken Çorumdan taksici bir arkadaşın beni  arayıp tankların Maltepe kışlasından çıktığı bilgisini aldım. Bunun üzerine havalimanındaki görevli arkadaşlarımızı aradığımda tankların bir kısmının Sabiha Gökçen Havalimanına doğru harekete geçtiklerinin bilgisini aldım. İnsiyatif almak sureti ile  arkadaşlarıma verdiğim talimatla öncelikle havalimanı kargo giriş kapısını sonrada havalimanı ana giriş kapısının  Tırlar ve Kamyonlarla kapatılmasını bildirdim. 

7 dakika içinde iki girişte kooperatif araçları tarafından kapatıldı. 8 tane tank havalimanı ana girişine 100 metre kala durdurulmuş oldu. Tanklar araçların yanına geldiğinde başlarındaki darbeci araçların kaldırılmasını aksi takdirde tankların araçların üzerinden geçip içeriye girebileceklerini söyledi. 

Beni arayan görevli arkadaşlarımıza böyle bir şeye kalkıştıklarında araçların yakılmasını ve hazırlıklarında buna göre yapılması talimatını verdim. Havalimanı içindeki jandarma komutanı araçların kaldırılmasını ve taraf olmamamız yönünde bir arkadaşımıza telefon açarak bildirdi. Biz kapıları kapatıp tanklar havalimanına geldiğinde henüz Cumhurbaşkanımız ve de Başbakanımız herhangi bir açıklama yapmamışlardı. 

Cumhurbaşkanımızın şehit edildiğine inanmıştım. Biz işimizi de hayatımızı da hiç tereddüt etmeden herhangi bir yerden talimat almadan devletimiz ve milletimiz için ortaya koyduk. İlk etapta kooperatifimizin personelleri dışında 15-20 tane polis memuru bir o kadarda tanımadığımız kişiler  toplamda da 100 kişi vardı. Bunun yarısı kooperatif personeliydi. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın açıklamalarından sonra halkımızın akın akın geldiği bilgisi bana telefonda aktarıldı. Kooperatifimizin yetkilileri ve personeli darbeciler ile polislerin arasında tampon oluşturdular. Binlerce insan toplandıktan sonra tanklar ele geçirilmeye başlandı. 

İlk tankın üzerine kardeşim ve yeğenim çıkmıştır. Başka bir yeğenimde 2 darbecinin elinden silahlarını almış, kendilerinin de teslim olmasını sağlamışlardır. Bazı provakatörlük yapanlara da personelimiz müsaade etmemiştir. 4 gün süre ile havalimanı girişi kooperatifimizin Tırları ile araç trafiğine kapatıldı. 

Sonraki 17 gün araçlarımız havalimanı girişlerinde ve jandarma karakolu önünde beklemiştir. Personelimizi vardiya sistemine geçirerek herhangi bir durumda tekrar kapıların kapanması sağlanacaktır. İstanbul’da darbeciler bir çok yeri,  Atatürk havalimanını ve kuleyi dahi ele geçirirken Sabiha Gökçen havalimanını ele geçirememiştir. Bizim erken davranmamız tankların havalimanına girişini engellemiş oldu. Bir daha böyle bir şeyi inşallah yaşamayız. Olursa da daha fazlasını yapmaya hazırız. 

Bizim bu yaptıklarımızdan sonraki süreçte havalimanı önünde yüzlerce araç park etmişken onlara herhangi bir işlem yapmayan fetocu emniyetçiler kooperatifimizin personellerine cezalar kesmişler ve buna benzer sıkıntılar çıkartmışlardır.

15 Temmuzdan sonraki Pazartesi günü İ.B.B. zabıtaları 09:30 civarında kooperatifimize bağlı ticari taksileri terminal önünde denetleme yaparak cezalar kesmişlerdir. Koyulan tepki üzerine ve aramış olduğum bir yetkiliye durumu aktardıktan sonra denetimi sonlandırdılar. Bir gün sonra Salı günü maliyeden 4 vergi denetmeni şikayet var gerekçesiyle kooperatifimizi en ince ayrıntısına kadar denetimden geçirdiler. Muhasebeden istemiş oldukları evrakları taksicilerin kullanımına açık olan çay ocağına getirterek inceleme yaptılar. Bu uygulamaya karşı koyduğumuz tepkiler üzerine 15 dakika sonra kooperatifi terk ettiler. Bu tarihlerde vatandaşa hizmet veremeyen kurumların bize o anda denetim ve inceleme yapmasını ilginç ve kasıtlı yapılmış bir hareket olarak görmekteyim. 
Trafik cezası kestiren emniyet mensupları görevlerinden ihraç edilerek ceza evine girdikleri bilgisine sahibim. Zabıtalar ve mali denetim yapanların kendileri ve başlarındaki kişilerle ilgili olarak ne olduğuna dair her hangi bir bilgiye sahip değilim. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. İnşallah böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Gerekli önlemlerin alındığına inanıyorum.

    Saygılarımla…
 


 

Son Güncelleme: 16.07.2018 18:24
Anahtar Kelimeler:
FETÖ15 TemmuzSAWKOOP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.