19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

Türk Milleti'nin emperyalist işgale karşı direnişinin başlangıcı olarak bilinen Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 99'ncu yılı bugün törenlerle kutlanıyor. 

19 Mayıs 2018 Cumartesi 09:12
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor






19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor



Milli Kurtuluş mücadelesi tam 99 yıl önce bugün Atatürk'ün Samsun'a ayak basması ile başladı. 19 Mayıs Bayramı ile Cumhuriyeti emanet ettiği gençler 19 Mayıs 2019'a O'nun izinde yürüyor. 81 il ve KKTC'den gelen gençler Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençleri Külliye'de kabul edip iftarda ağırlayacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı ve Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olan 19 Mayıs, her yıl ülke genelinde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır.

Son Güncelleme: 19.05.2018 07:00
Anahtar Kelimeler:
19 Mayıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.