23 Nisan Çocukları Külliye'de ; Erdoğan'dan Çanakkale talimatı

Çocuklara 'Çanakkale Şehitliği'ni soran Cumhurbaşkanı Erdoğan olumsuz yanıt alınca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dönerek daha çok çocuğun Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmesini istedi.

23 Nisan 2016 Cumartesi 12:47
23 Nisan Çocukları Külliye'de ; Erdoğan'dan Çanakkale talimatı






23 Nisan Çocukları Külliye'de ; Erdoğan'dan Çanakkale talimatı


Türkiye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor. Kutlamalara katılan çocuklara 'Çanakkale Şehitliği'ni soran Cumhurbaşkanı Erdoğan olumsuz yanıt alınca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dönerek daha çok çocuğun Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çocukları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara 'Çanakkale Şehitliği'ni gezdiniz mi?' diye sordu ve çocukların sadece 4'ünün Çanakkale Şehitliği'niziyaret ettiğini öğrenen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dönerek 'Nabi Bey, bu okullarımız demekki hiç gitmemiş, bununla ilgilenin' talimatını verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sevgili çocuklar, hepinizin 23 Nisan Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Bizim de ülkemizi geleceğe hazırlamak için yürüttüğümüz çalışmalar sizlere daha güzel bir Türkiye bırakmak içindir. Milyonlarca yaşıtınız içinden geleceğin cumhurbaşkanları, akademisyenleri, bakanları da çıkacaktır. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğinizde eminim daha güzel olacaktır.

Yaşınızın kıymetini bilin. Bunlar geri kaldığında bir daha asla geri gelmeyecek günlerdir, bunu unutmayın. Verdikleri mücadeleyle bizleri bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum. Erdoğan, çocuklara yaptığı konuşmanın ardından koltuğu 11 yaşındaki kız çocuğuna Cumhurbaşkanı'na bıraktı.Günün Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Biz çocuklar için çok özel ve anlamlı bu günde bizleri makamında kabul eden ve bana bu makamı sunan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Tüm çocukların bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Son Güncelleme: 23.04.2016 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.