4 yıldır yürüyemeyen, konuşamayan hasta Sandıklı Devlet Hastanesi'nde iyileşti

16 Ekim 2012 Salı 20:47
4 yıldır yürüyemeyen, konuşamayan hasta Sandıklı Devlet Hastanesi'nde iyileşti






AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar'ın Sandıklı Devlet Hastanesi, 4 yıldır yürüyemeyen, konuşamayan ve değişik illerde birçok hastaneye gitmesine rağmen tedavi olamayan 70 yaşındaki Ahmet Akıncı'yı tedavi etti.

Sandıklı'nın Yavaşlar kasabasında yaşayan Ahmet Akıncı dört yıl önce rahatsızlanarak yürüyemez ve konuşamaz duruma geldi. Oğlu Yüksel Akıncı merkez ve çevre illerdeki birçok özel, araştırma ve devlet hastanelerine götürerek muayene ettirdi, ancak hiçbir hastane Ahmet Akıncı'ya tanı koyamadığı için tedavisini yapamadı. Oğlu Yüksel Akıncı tarafından 25 Eylül'de Sandıklı Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Akıncı, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serhat Korkmaz tarafından muayenesi yapıldıktan sonra beyin filmi çekilmesi istendi. Çekilen filmde beynin bir kısmının su topladığı tespit edilen Ahmet Akıncı'nın omuriliğinden su alındı. Belirli bir zaman sonra konuşmaya başlayan hasta daha sonra tekrar rahatsızlandı.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serhat Korkmaz tarafından 'Adamis Hakim Sendromu' teşhisi konulan Ahmet Akıncı, 8 Ekim'de ameliyata alındı. Belden karın içine konulan ve beynin fazla suyunu mideye aktaran şant isimli alet ile tedavi edildi. Ahmet Akıncı'nın durumu kısa sürede iyileşti ve konuşmaya başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Ahmet Akıncı'nın oğlu Yüksel Akıncı, Babamı Isparta, Manisa ve Afyonkarahisar'da çeşitli hastanelere götürdüm. Ama hiçbir hastanenin faydası olmadı. Babam konuşamadı, yürüyemedi. Daha sonra Sandıklı Devlet Hastanesi'ne geldik. Beyninde su biriktiği ortaya çıktı. Ameliyat oldu, şimdi çok daha iyi. Konuşmaya başladı. Elini ayağını kıpırdatmaya başladı. Epey bir gelişme oldu. Su isteyemiyordu. Şimdi su istiyor. dedi.

Tedaviyi gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serhat Korkmaz ise şunları söyledi: Uzun süredir beyni zarar görmüş. Ne kadar sürede düzelir bilemiyorum, ama şimdi konuşmaya ve yürümeye başladı. Bize geldiğinde yürüyemiyor, konuşamıyordu. Şu an epey toparladı. Amcanın beyninde bir problem var diye düşündük. Belinden su alıp tansiyonunu ölçtük. Tansiyonu yüksek ve bu hastalığı ile uyumlu idi. Çeşitli işlemler uyguladık, sonunda ameliyata karar verdik. Hastaya beyninden karnına doğru fazla suyu boşaltacak sistem yerleştirdik. Bu sistem sayesinde beynin fazla suyu karna veriliyor. Hastamız rahatladı. Konuşabiliyor, kımıldayabiliyor artık.

Dört yıldır hastane hastane gezen Ahmet Akıncı'nın en kısa sürede Sandıklı Devlet Hastanesi'nden taburcu olacağı bildirildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.