60 askeri araç pusuya düşürüldü, istihbarat uyudu

Terör örgütü 200 kişiyle 60 askeri aracı pusuya düşürdü. İstihbarat uyudu, şehit sayısını kimse açıklamayor. Sosyal medyada bilgi kirliliği var, terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili kimse bilgi vermiyor... Türkiye yasta...

06 Eylül 2015 Pazar 23:39
60 askeri araç pusuya düşürüldü, istihbarat uyudu






60 askeri araç pusuya düşürüldü, istihbara uyudu, Dağlıca'da şehit sayısını kimse açıklayamadı!

Son dakika Dağlıca, Son dakika Hakkari, Son Dakika Hakkari Dağlıca, Dağlıca'da kahpe pusu, Terör örgütü PKK'nın dağlıca saldırısı sonrası şehit sayısı hakkında açıklama yapılamıyor. Terör örgütüne yönelik hava operasyonları konusunda bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kayıp sayısı hakkında bilgi vermedi.

MİT NE İŞ YAPAR? NEREDE BU İHA'LAR

Başbakanlık, Genelkurmay, Cumhurbaşkanlığı saat 15.00'te başlayan çatışmaların üzerinden 9 saat geçmesine rağmen hala vatandaşlara tatmin edici bilgi veremiyor. Sosyal Medya'da yoğun bilgi kirliliği yüzünden çatışma ile ilgili kesin bilgi elde edilemiyor. Hakkari Valili'nin yaptığı kısa yazılı açıklamada ise sadece şehit ve yaralıların olduğu yer aldı. 200'den fazla teröristin ağır silahlarla Dağlıca yakınlarında kanlı saldırıya hazırlandığını ne çok gelişmiş İHA'lar, ne de bölgede sinek uçsa haberi olan MİT önceden haber alamadı. En vahimi ise 10 saattir bölgeden sağlıklı bilgi alınamaması...

60 ASKERİ ARAÇ PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Irak sınırına yakın Dağlıca adlı bölgede ring görevine çıkan askeri konvoy, bölücü PKK’nın mayınlı saldırısına uğradı. Elde edilen ilk bilgilere göre 1′i yarbay 16 asker şehit düştü. Olumsuz hava şartlarına rağmen, savaş helikopterleri desteğinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı’nda yuvalandıkları belirtilen 250′ye yakın teröristi, çembere aldı.

200 TERÖRİST HAVADAN BOMBALANDI

Olumsuz hava koşullarına rağmen, takibi sürdüren Jandarma özel birlikleri, saat 19.00-19.30 aralığında 200 teröristen oluştuğu belirlenen PKK’lı grubu çembere aldı. Gruba destek için sızan 250 kişilik PKK’lı grubun da yerini belirleyen güvenlik güçleri, hava destekli operasyonlar başlattı.

Havalanan F4 ve F16′lar 10′a yakın hedefi imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu’dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi. Aynı bölgede 14 Ağustos 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ise 3 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı.

Bu arada Uludoruk(Reşko) adlı bölgede yuvalanan teröristlerin saldırının ardından,  kamplarına kaçmaya çalıştıkları bildirildi.

DAĞLICA KAHPE SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Terör örgütü PKK'lı hainlerin Hakkari Çukurca Dağlıca Üs bölgesine 8 yıl aradan sonra yenineden saldırdı. Terör örgütünün Aktütün askeri üs bölgesi ile Dağlıca Üs Bölgelerine yaptığı kanlı baskınlar TSK'nın en ağır kayıplar verdiği yerler olarak tarihe geçti. Son olarak 21 Ekim 2007 tarihinde yaqılan kanlı saldıra 12 asker şehit edilmiş, kaçırılan 10 asker ise uzun süre örgütün elinde rehin olarak tutulmuştu.

19 Ekim 2011 yılında ise eli kanlı terör örgütü Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerini hedef alarak gerçekleştirdi. Gece yarısından sonra 200 PKK'lının ilçe merkezindeki polis ve jandarma binalarıyla güvenlik noktalarına ağır silahlarla ateş açmaları sonucunda Kekliktepe'de 21, ilçe merkezinde 3 olmak üzere 24 askeri şehit edildi. 18 asker ise yaralandı. Çatışmada 21 ile 23 arası, çatışma sonrası operasyonlarda ise 250-270 civarı PKK'lı terörist öldürüldü, 210'u ise yaralandı.
Son Güncelleme: 06.09.2015 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.