70 kiloluk orkinos ilgi odağı oldu

18 Ekim 2012 Perşembe 12:32
70 kiloluk orkinos ilgi odağı oldu






Halk arasında 'ton balığı' olarak bilinen orkinos, Kars'ta balıkçı tezgâhında 2 gün teşhir edildikten sonra meraklı gözler önünde kesildi. Dalyan Balıkçılık sezon açılışında bir farklılık yaparak Akdeniz'den özel getirttiği 70 kiloluk orkinos balığını 2 gün işletme önünde teşhir etti ve ardından parçalayarak satışa sundu.

Kars'ta ilk defa bu büyüklükte bir balık gören vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha çok Uzakdoğu ülkelerinde rağbet gören orkinosun Karslılar, tarafından da sevildiği öğrenildi. 70 kilo ağırlığındaki orkinos balığı kısa sürede tüketildi.

İş yeri sahibi Adnan Dalyan, orkinos balığının Akdeniz'de özel avcılar tarafından avlandığını ve Kars'a ise özel istekle getirildiğini söyledi. Dalyan, Orkinos balığının kilosunu 25 lira olarak belirledik ve satışını yaptık. dedi.

Alışveriş yapan vatandaş Sedat Ayna böyle bir balığı hayatında ilk defa gördüğünü belirterek, Genellikle orkinos balığı değil ama fiyatları daha cazip olan diğer balıkları alıyoruz. Balık kırmızı ete nazaran daha besleyici, hem daha ucuz oluyor. Tabi bu balık biraz pahalı. şeklinde konuştu.

Öte yandan Kars'ta balıkçı tezgahlarında alabalık 10, mercan 15, çupra 15, barbun 15, Çıldır sarı balık 10, Çıldır çabar 10 ve eşpina 15 TL'den satılıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.