70 milyon yıllık Salyangoz Kaya definecilerin kurbanı oldu

Erzurum Oltu'da derin denizlerde başlayan oluşum sürecini karada 70 milyon yılda tamamlayan salyangoz kayası defineciler tarafından parçalandı.

01 Aralık 2018 Cumartesi 20:53
70 milyon yıllık Salyangoz Kaya definecilerin kurbanı oldu






70 milyon yıllık Salyangoz Kaya definecilerin kurbanı oldu


Salyangoz kayası, Erzurum Oltu'da maganda definecilerin kurbanı oldu. 70 milyon yılda oluşan kayalar 'icinde hazine var' dedikodusunun kurbanı oldu. Erzurum'un Oltu ilçesi Kayaaltı Mahallesi'ndeki salyangozu andıran kaya parçalandı. Kayaya definecilerin zarar verdiği değerlendiriliyor


Erzurum'un Oltu ilçesinin Kayaaltı Mahallesi'nde bulunan salyangozu andıran kaya ile ilgili haberler büyük ses getirdi.

Haberin ardından 22 Kasım günü Oltu ilçesine gelen Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Tabiat Müzesi'nde Mineraloji ve Petrografi Uzmanı olarak görev yapan Dr. Koray Sözer, 1 metre 40 santim uzunluğunda ve 90 santim yüksekliğindeki kayada inceleme yaptı.


Edinilen bilgilere göre Sözer, salyangoz benzeri kayanın yaklaşık 70 milyon yıl önce derin denizlerde oluşmuş sedimanter yapılardan biri olduğunu belirterek, "Çok önemli bir ekonomik değeri yok. Sadece görsel açıdan güzel bir görünüme sahip. Müzeye koyabilirdik ancak çok fazla kırık ve çatlak bulunduğu için yerinde bırakmaya karar verdik. Salyangoz kaya burada korumaya alınabilir. Bu tür kayalar özellikle derin denizlerin çekilmesiyle oluşmuştur. Bu oluşum da, derin denizlerde oluşmuş sedimanter yapılardan bir tanesidir. Bu tür bölgelerde çok sık olmasa da görebiliyoruz" dedi.
Ancak önceki gün salyangoz kaya parçalandı. Bölge halkı, kayayı define avcılarının kırmış olabileceğini söyledi. Vatandaşlar, definecilere ağır cezalar getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Salyangoz Kayası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.