8. Cumhurbaşkanı Özal için anıt mezarının yanına bir müze kurulacak

23 Ağustos 2011 Salı 22:20
8. Cumhurbaşkanı Özal için anıt mezarının yanına bir müze kurulacak






Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarının yanına bir müze açmak istediklerini belirtti.
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeğinin bu seneki adresi Turgut Özal Üniversitesi oldu. İftar yemeğine, eski Bakanlardan Oltan Sungurlu, RTÜK Başkanı Davut Dursun, TRT 6 Kanal Koordinatörü Fethullah Kırşan, Eski Ankara Valisi Kemal Önal ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı da okundu.
İftar yemeği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftardan sonra kısa bir konuşma yapan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, derneğin amacının 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı düşünce, fikir, eser ve davranışlarıyla yeni nesillere tanıtmak olduğunu kaydetti. Derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgi veren Demirel, "Turgut Özal için ilk defa 2007 yılında Kocatepe Camii'nde mevlit okutmuştuk. Soğuk bir gün olmasına rağmen, mevlide 100 binin üzerinde vatandaş katıldı. İstanbul'da Sultan Ahmet'te okutulan mevlide ise 200 binin üzerinde vatandaş katılmıştı." diye konuştu.
Turgut Özal ile ilgili resim ve makale yarışmaları da düzenlediklerini hatırlatan Demirel, "Bu öğrencilerin yüzde 100'ü Turgut Özal'ı görmemişler. Ama araştırma yapıp öyle güzel şeyler kaleme alıyorlar ki, hayret edersiniz. Bu yarışmalarda ödül alan resim ve makaleleri bir kitapta toplayacağız." dedi.
Turgut Özal'ın anıt müzesinin olduğu yere bir de müze açmayı hedeflediklerini aktaran Demirel, bu müzenin insanların anılarını yenilemesine katkı sağlayacağını ifade etti. Özal, Esenboğa Havalimanı'nın isminin Turgut Özal Hava Alanı olarak dönüştürülmesi teklifinde de bulunduklarını hatırlattı.

REKTÖR ORAL: BU SENEDE ÜNİVERSİTEMİZE BÜYÜK BİR TALEP VAR
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral da bir konuşma yaptı. Oral, gelecek yıl tıp fakültesinin de öğrenci almaya başlayacağını dile getirdi. Şu anda 60 dekarlık bir alanda kurulan üniversitenin gelecek yıllarda yeni binalarla daha geniş mekanlarda hizmet vereceğini kaydeden Oral, "Üniversitemizde eğitim dili Türkçe. Bu sene ayrıca ana dildeki eğitimin yanında, İngilizce eğitimi de bir pilot uygulama olarak başlattık. Önümüzdeki yıllarda bu bölümlerin sayısını artıracağız." şeklinde konuştu. Üniversiteye yerleştirme sonuçlarının kısa bir süre önce açıklandığını hatırlatan Oral, "Bu sene de üniversitemize oldukça büyük bir talep var." dedi.
Programda eski bakanlardan Oltan Sungurlu'da söz aldı. Özal'ın Türkiye'nin önüne yeni bir dünya açtığını söyleyen Sungurlu, "O aynı zamanda bir öğretmen. Bütün milleti kısa bir zamanda eğitti. Turgut Özal sağ olsaydı, kendisini 5 defa daha değiştirirdi." dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.