8. İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası Antalya'da başladı

18 Ekim 2012 Perşembe 20:32
8. İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası Antalya'da başladı






ANTALYA (CİHAN)- Her yıl farklı bir ülkede yapılan İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nın 8.'si Antalya'da başladı. Şampiyonanın ilk günü heyecanlı yarışlara sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen organizasyon, şampiyonaya katılan ülkelerden çeşitli grupların gösteriler ve meşaleli kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki dans ve müzik gösterileri renkli görüntülere sahne olurken, 15 ülkeden şampiyonaya katılan itfaiyeciler, meşaleler eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gösteri ve korteje Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. İtfaiye ekiplerinin kortejini Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Mustafa Akaydın karşıladı. Akaydın, itfaiye sporcularına başarılar diledi. Konuk itfaiyeciler, Akaydın'a ülkelerine özgü hediyeler sundu.

Şampiyonanın ilk günü heyecanlı yarışlara sahne oldu. Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen 'Eğitim Kulesine Kancalı Merdivenle Tırmanma Yarışları' ilginç görüntülere sahne oldu. 21 Ekim'e kadar sürecek şampiyonada, 100 metre engel ve denge yarışı, 4x100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma yarışı gerçekleştirilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.