Aachen'de milli bayram coşkusu Türkleri buluşturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Almanya'nın Aachen kentinde gecikmeli olarak kutlansa da, vatandaşları bir araya getirdi.

01 Mayıs 2018 Salı 13:55
Aachen'de milli bayram coşkusu Türkleri buluşturdu






Aachen'de milli bayram coşkusu Türkleri buluşturdu

29 Nisan Pazar günü Almanya'nin Aachen ilinde yapılan kutlamalarda çocuklar doyasıya eğlencenin tadını çıkardılar.. Salonu tıklım tıklım dolduran ailelerine ve davetlilere inanılmaz gösterilerde bulundular.

Yaşar KAÇMAZ / ALMANYA


DİTİB Aachen Yunus Emre Camii Konferans Salonu'nda düzenlenen gösteriye görevine yakın zaman önce başlayan Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun ERCİYES, Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Abdurrahman KOL, sivil toplum kuruluşları ve dernekler de katılım göstererek çocuklar ve ailelerin yanında yer aldılar.

MİLLİ BAYRAMLARIMIZDA DA BİR OLMALIYIZ 

Günün anlam ve önemi üzere açılış konuşmasında bulunan Türkçe Öğretmeni Sema Yılmaz şunları dile getirdi; "Toplumların inançlarından kaynaklı dini bayramları olduğu gibi, toplumsal olaylardan kaynaklı millet olma, bilinçlerini canlı tutma amaçlı da milli bayramları vardır. Dini bayramlarda nasıl aile boyu bayramlara hazırlık yapılıyor, bayram günü çocuklar cıvıl cıvıl giyindirilip harçlıklar verilerek sevindiriliyor, akraba ve komşu ziyaretleri ile birlik ve beraberlik duygusu geliştiriliyorsa, milli bayramlarda da aynı bilinçle ve duygularla hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

YARINLARIMIZIN, HAYALLERİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ

Egemenliğimizin teminatı millet, milletimizin yani geleceğimizin yarınlarımızın umutlarımızın hayallerimizin teminatı ise siz, evet şurada toplanan siz sevgili çocuklar, sizlersiniz. Bu gerçeği çok önceden gören Ulu Önder Atatürk hangi gerçekleri nasıl teminat altına alacağını bildiğinden bugünü çocuklara armağan etti.


23 Nisan mevsim gibi bahar, çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmursa eger, çocuklarımız sevgi damlacıklarıdır. Mevsim baharsa çocuklarımız gelecek yazın mevyalarıdır. Her 23 Nisan da tıpkı bu mevsimde yeşeren meyve tomurcukları gibidir.

Bu çocuk bayramında da başta dünyamız olmak üzere,  ülkemize ve en yakın çevremize insan haklarına saygı, sevgi barış, hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının yeşermesini diliyorum" dedi.


SPONSOR VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Ögretmen Sema YILMAZ konuşmasını; 23 Nisan etkinliğine desteklerinden dolayı Yunus Emre Camii yönetimine, Aytex Tekstil Firmasına, Stolberg İşadamları Derneğine, Stolberg Ahmet Yesevi Camii yönetimine, Volkan Berber, Melisa Kuaför, Nizamettin Sarı, öğretmen Melek Erginer, velilerden Fehime Şengüler,  Melek Güzel, İsmail Celik, Umut Koçak  ve emeği geçen tüm ailelere, çocuklara ve herkese teşekkürlerini sunarak tamamladı.


BAŞKONSOLOSLUK HER ZAMAN YANINIZDA

Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes'te 23 Nisan Marşındaki "Sevinin çocuklar, övünün büyükler, 23 Nisan Kutlu olsun" sözleri ile konuşmasına başladı. Başkonsolos Erciyes, "Aachen'daki Türk toplumunun özel bir yere sahip olduğunu görüyorum. Birlik beraberliğiniz dayanışmanız, milli günlerinizi kutlamanız, dini değerlerimize kültürlerimize sahip çıkmanız ve bunu dayanışma içerisinde ortaya koyan gurur verici bir toplumun bir arada olmasini görmekten gerçekten çok mutlu oluyorum. Bu çalışmaların devamını diliyorum. Bu çalışmalarınızda Köln Başkonsolosluğu olarak her zaman yanınızda olduğumuzu da bilmenizi istiyorum" dedi.

GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

DİTİB Aachen Yunus Emre Camii Derneği Başkanı Abdurrahman Kol ise 23 Nisan'ın Atatürk tarafından bayram olarak ilan edilmesinin gençlere olan güveninin ve geleceğin gençlerde olmasından geçtiğine işaret etti. Gençlerimiz gelecek demek, yarının büyükleri demek. Bizlerinde bulunduğunuz bu binanın yapımında çok çeşitli zorluklara, meşakkatlere katlanmamızın asıl nedeni; bu gençlerimiz, gelecek nesillerimiz idi. Bunu da başardık. 12 Mayıs'ta açılışımızı kutlayacağız. Burası inşallah ileriki nesillerimizin bir merkezi, yetişecekleri bir yuvaları olucak." dedi.


Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, ailelerine ve davetlilere birbirinden farklı oyunlar ve gösteriler sergiledir.

ÖĞRENCİLER SALONU COŞTURDU

Bol bol şiirlerin okunduğu, oyunların oynandığı şenlikte, Karagöz Hacivat, Nasrettin Hoca, Yunus Emre gibi değerlerimizden gösterilerde beğeni topladı. 40'ın üzerinde öğrencinin görev aldığı etkinlikte, davetlilerin alkışları altında çocuklar hem eğlendi, hem de eğlendirdiler.

HAYAT BAYRAM OLSA

Programında sonunda bu organizasyonda emeği gecen öğretmenler Sema Yılmaz, Melek Erginer ve veli Fehime Şengüler'e hediyeleri takdim edildi. Veliler, böylesi programların geleneksel hale getirilmesi dileğinde bulundular. 23 Nisan gösterileri "Hayat Bayram Olsa" şarkısı ile sona erdi.

Son Güncelleme: 01.05.2018 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melek 2018-05-01 22:26:19

Cok güzel bir etkinlikti. Böyle etkinliklerin devam etmesi dileklerimle.