ABD, Suriye'de Türk SİHA'sını vurdu

Terör örgütü PKK'nın kanlı eylemlerine yıllardır destek veren ABD yönetimi, Suriye'de operasyonlara katılan bir Türk SİHA'sını hedef aldı.

05 Ekim 2023 Perşembe 22:55
ABD, Suriye'de Türk SİHA'sını vurdu






ABD, Suriye'de Türk SİHA'sını vurdu


Bebek katili teröristleri yıllardır Irak ve Suriye'de destekleyen Amerika, son günlerde operasyonları ağırlaştıran Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir Silahlı İnsansız Hava Aracı'nı Suriye'de vurdu. PKK'lı teröristlerin Avrupa ülkelerinde sevinçle karşıladığı olayı Pentagon Basın Sekreteri General Pat Ryder duyurdu. Ryder açıklamasında, ABD üssüne 500 metre kala vurulan TSK'ya ait SİHA'nın vurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada 'Türk SİHA'sını potansiyel tehdit olarak yorumladıkları' için vurduklarını söyledi. 
Güvenlik kaynaklarına göre, ilk kez bir NATO ülkesine ait hava aracının NATO üyesi savaş uçağı tarafından vurulduğu bildirildi.

Ryder'in açıklamasında Türk SİHA'sının DEAŞ'le mücadele koalisyon güçlerine ait güçler tarafından vurulduğunu söylemesinin ardından ilginç iddialar ortaya atıldı. Söz konusu Türk SİHA'sını düşüren F-16'nın hangi üsten kalktığı tartışmalara neden oldu. Söz konusu ABD savaş uçağının İncirlik'ten kalktığı iddia edildi.
 

MSB: 30 HEDEF VURULDU

Son Güncelleme: 06.10.2023 00:26
Anahtar Kelimeler:
SİHAABDSuriyeOperasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.