ABD ve İsrail'den dev hava savunma tatbikatı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
ABD ve İsrail'den dev hava savunma tatbikatı






WASHINGTON (CİHAN)- ABD ve İsrail ordusundan yetkililer, iki ülkenin askeri alandaki işbirliği çerçevesinde bu zaman kadarki en büyük tatbikata hazırlandıklarını belirtti. Bu ayın sonunda yapılması planlanan hava savunma tatbikatına 3 bin 500 ABD ve bine yakın da İsrail askerinin katılacağı bildirildi.

Yaklaşık iki yıldır hazırlıkları yapılan tatbikat İran ile artan tansiyon ve ABD'de gerçekleşecek seçimler dolayısıyla ertelenmek durumunda kalmıştı. ABD Hava Kuvvetleri'nden Korgeneral Craig Franklin, tatbikat çerçevesinde artık ABD askerlerinin İsrail'e gitmeye başladıklarını ifade etti. Franklin, Avrupa ve Orta Doğu'da bulunan bazı Amerikalı askerlerin de bu tatbikata katılacaklarını kaydetti.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada ise tatbikatın füze savunma unsurları ve muhabere hizmet desteğini de kapsayacağı belirtildi. Yaklaşık 3 hafta süreceği ifade edilen tatbikata, İngiltere ve Almanya'nın da katılması bekleniyor.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.