ABD´de ilkokula saldırı yapılan kasaba halen olayın şokunu yaşıyor

15 Aralık 2012 Cumartesi 22:55
ABD´de ilkokula saldırı yapılan kasaba halen olayın şokunu yaşıyor






NEW YORK (CİHAN)- ABD´nin Connecticut eyaletinde 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan okul katliamı ile ilgili hala net bir açıklama yapılmadı. Newtown kasabasında yaşayan insanlar ise hala olayın şokunda. Olayın ardından bir gün geçmesine rağmen polis okulunun etrafında adeta kuş uçurtmuyor. Sandy Hook Okuluna bir kilometre uzaklıkta bulunan tabelanın önüne çiçek bırakmaya gelen Newtown sakinleri ise olaydan duyduklarını üzüntüyü dile getiriyor. 27 bin nüfusa sahip kasaba sakinleri olayın neden meydana geldiğini merak ediyor. Kasabadaki bazı evlerde asılan Bugün bir öğretmeni kucaklayın pankartları ise dikkat çekti. Kasaba esnafı ise olaydan dolayı çok üzgün olduklarını bu nedenle basına konuşmak istemediklerini ifade ediyor.

Katliamın meydana geldiği okulda öğrenim gören 8 yaşındaki bir öğrencinin babası Ray Rinaldi (46), olayı televizyondan duyduğunu ifada etti. Daha öncede buna benzer silah seslerini duyduğunu belirten Rinaldi, olayı önce çok önemsemediğini daha sonra okuldan gelen bilgilendirme notu ile adeta şoke olduğu ifade etti. Yaklaşık 2 yıldır Newtown bölgesinde yaşadığını ifade eden Rinaldi, kasabanın çok güvenilir bir yer olduğunu belirtti.

Olayı öğrendikten hemen sonra aracı ile okula gidip çocuğunu almak isteyen Rinaldi, Hemen aracımla okula giderek çocuğumu almak istedim. Ama oğlumu önce okulda bulamadım. Öğretmenler çocuğumu itfaiye merkezine götürmüşler. Ben de hemen oğlumu aldım ve eve getirdim. dedi.

Oğlunun sağ olarak kurtulmasının büyük bir şans olduğunu dile getiren Rinaldi, Okul yönetimi oğlumu ve arkadaşlarını gözlerini kapatarak güvenli bir şekilde itfaiye merkezine götürmeleri onların kurtulmasını sağladı. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Ama maalesef oğlumun bir arkadaşı hayatını kaybetti. Oğlum şu anda çok üzgün. Umarım en kısa sürede normale döner. Ama şunu söyleyebilirim, burada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. şeklinde duygularını dile getirdi.

20 yıldır kasabada yaşayan Suzanne ve Bob Davenport çifti olayın şokunu atlatamadıklarını ifade etti. Kasabanın küçük ve çok güvenilir olduğunu dile getiren Bob çifti, Burası çok küçük bir yer. Herkes birbirini tanır. Böyle bir saldırının olmasına çok şaşırdık. Artık burası eskisi gibi olmayacak. 15 yıl önce 2 çocuğum bu okuldan mezun olduğu için okulu çok önceden beri biliyoruz. Özellikle okuldaki psikolojik danışman ile çok güzel bir ilişkimiz var. şeklinde konuştu.

SALDIRGANIN BEYSBOL KOÇU CİHAN'A KONUŞTU

Saldırgan Adam Lanza´nın beysbol koçluğunu yapan Bob Davenport ise Lanza´nın kendi halinde bir çocuk olarak hatırladığını söyledi. Saldırganın Adam olduğunu öğrenince çok şaşırdığını dile getiren Davenport, Cihan'a yaptığüı açıklamada, Yıllar önce Adam´ın koçluğunu yaptım. Sakin bir çocuktu. O yüzden çok hatırlayamadım ilk önce. Ama öyle bir çocuktan böyle bir saldırı beni çok şaşırttı. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.