ABD'den Taşkent'e üst düzey ziyaret

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:57
ABD'den Taşkent'e üst düzey ziyaret






TAŞKENT (CİHAN)- ABD Silahlı Kuvvetleri Ulaştırma Komutanı (Transcom) General William Fraser, çıktığı Orta Asya ziyareti kapsamında bugün Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gelecek. General Fraser, ziyareti kapsamında burada bir dizi temaslarda bulunacak. Bölgesel güvenlik ve işbirliği meselelerinin görüşülmesinin amaçlandığı ziyarette taraflar, ABD ve NATO askeri gücünün 2014 itibariyle Afganistan'dan çıkarılması konusu üzerinde de duracak.
ABD'li general buradaki temasları kapsamında Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ve Savunma Kobil Berdiyev ile ayrı ayrı görüşecek.
Son dönemlerde Özbekistan'la yakın temasta olan ABD, özellikle Afganistan'dan çıkartılacak askeri birliğinin Özbekistan üzerinden sevkine önem veriyor. Pakistan toprakları üzerindeki mevcut güney koridorunun Taliban tehdidinde olması, kuzey koridorunu daha da stratejik duruma getiriyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.