Adalet Bakanlığı'ndan tutuklu Özer'in ölümüne ilişkin iddialarla ilgili açıklama

16 Ekim 2012 Salı 20:46
Adalet Bakanlığı'ndan tutuklu Özer'in ölümüne ilişkin iddialarla ilgili açıklama






KOCAELİ (CİHAN)- Adalet Bakanlığı, bugün bir gazetede yayımlanan 'Öldürecekler dedi öldü' başlıklı, 'Kocaeli 1 No'lu T Tipi Cezaevi'nde barındırılan tutuklu Hasan Özer'in, 6 Ekim 2011 tarihinde yapılan sayım sırasında, yırtılan bir gömlekle duş başlığına asılı halde bulunduğu'na ilişkin haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Hasan Özer'in, Silivri 5 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, bulunduğu odada kasten yangın çıkarma gerekçesiyle aldığı ve İnfaz Hakimliği'nce onanan disiplin cezası nedeniyle 4 Eylül 2010 tarihinde Kocaeli 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiği ifade edildi.

2 Ekim 2010 tarihinde kurum psiko-sosyal servisinde psikologla görüştürülen Özer'in farklı tarihlerdeki doktor muayene taleplerinin de karşılandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Kuruma geldiği tarihle 6 Ekim 2011 tarih arasındaki 11 aylık sürede, geçimsizlik nedeniyle, 11 defa koğuş değiştirmiştir. 3 Ekim 2011 tarihinde kalmış olduğu koğuşta boyun bölgesini kesmesi üzerine hastaneye gönderilmiş, hastane dönüşünde ise 'Benim hasmım var, Ramazan Girginyay benim hasmımdır, beni öldürecek' demesi üzerine kurumda bu isimde tutuklu/hükümlü olmamasına rağmen güvenlik - tedbir amacıyla ve geçici olarak odası değiştirilmiştir. 6 Ekim 2011'de sabah sayımında geçici koğuşun duş fıskiyesinde kendi gömleğiyle asılı şekilde bulunmuştur. Olayla ilgili Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 2011/2206 numaralı adli soruşturma ise devam etmektedir.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.