Adidas, Çin pazarında ikinci sıraya yükseldi

21 Şubat 2012 Salı 11:10
Adidas, Çin pazarında ikinci sıraya yükseldi






MÜNİH (CİHAN)- Alman spor ürünleri üreticisi Adidas'ın Çin pazarında yerli markaları da geride bırakarak ikinci sıraya yükseldiği bildirildi.

Adidas Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Hainer dün yaptığı açıklamada, Pazar payımızla Li Ning'in de önüne geçerek ikinci sıraya yükseldik. Çin piyasasında elde ettiğimiz ciro geçen yılın ilk dokuz ayında yüzde 28 arttı. Böylece yerli üreticiyle aramızdaki mesafeyi oldukça aşan bir seviye yakalamayı başardık. diye konuştu.

Çin pazarında somut adımlarla ilerleyen Adidas geçen yıl bin 175 yeni satış noktası daha açarak ülke genelindeki toplam mağaza sayısını 6 bin 700'e çıkardı.

2012 markamız için yeni bir rekor yılı olacak. diyen Hainer, Çin'deki şirketlerinin bilişim altyapısını büyüterek depo ve lojistik kapasitesini de artırtmayı hedeflediklerini kaydetti. Hainer ayrıca Adidas'ın Çin'de geçen yıl bir milyar euroya ulaşan cirosunu bu yıl daha da arttırmayı planladıklarını belirterek, Çin bir gün ABD'yi de geçerek şirketimizin en büyük pazarı olabilir. dedi. Çin'de spor ürünleri pazarında cirosu halen bir milyar Euronun üzerinde olan Nike satışlarda liderliğini koruyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.