Adil Aliyev, Hocalı soykırımı anıtını ziyaret etti

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:10
Adil Aliyev, Hocalı soykırımı anıtını ziyaret etti






AMSTERDAM (CİHAN)- Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Hollanda'da Hollanda Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Adil Aliyev Lahey'deki Hocalı soykırım anıtını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Hollanda'da bu anıtı dikenlere şükranlarını bildiren Aliyev, Hocalı'da hayatlarını kaybeden insanlarımız için Allah hepimize sabır versin. Hollanda gibi bir memlekette Hocalı zulmünden hayatlarını kaybedenlerin anısına bu anıtı dikmek çok önemli. Şehitlerimizin ruhu biraz da olsa şad oldu. dedi. Aliyev, Ancak Azerbaycan bayrağının o topraklarda dalgalanması acımızı dindirir. diye ekledi.

Adalet Divanının olduğu Lahey'de bu soykırım anıtını ölümsüzleştirmek için bu anıtı diktiklerini belirten Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Vakfı Başkanı İlhan Aşkın, işlenen korkunç katliama dikkat çekti. Ermenilerin her zaman Azerbaycan ve Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladığını belirten Aşkın, Biz de bunlara karşı hak sesimizi yükseltmek ve Hocalı zulmünü dünya kamuoyuna duyurmak için bu anıtı diktik. Bir sürü zorluklara göğüs gereke iki yıl lobisini yaparak bu anıtı dikmiş olduk. dedi.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Arif Yakışır ise soykırım suçlularına karşı hiçbir şey yapılamadığını belirtti. Yakışır, Tüm bunlara rağmen Azerbaycan da katledilen kardeşlerimizi yüreğimizdedir. Katledilen kardeşlerimizin mücadelesini veren bu kardeşlerimize her zaman destek veriyoruz. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.