Afrikalı öğrenciler aşure dağıttı

14 Aralık 2012 Cuma 17:09
Afrikalı öğrenciler aşure dağıttı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya´nın Gazipaşa ilçesinde faaliyet gösteren Özel Ufuk Bilge Koleji, 9. Aşure Şenliği'ni yaptı. Güney Afrika ülkesinden gelen misafir öğrenciler, Gazipaşa protokolünü ağırlayıp aşure dağıttı.

Özel Ufuk Bilge Koleji Aile Birliği ve okul çalışanlarının katkılarıyla organize edilen şenlik, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Şenlik, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Karslı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, Alanya Ufuk Eğitim Kurumları Müdürü Lütfi Tunç, parti temsilcileri, veli ve ilçe halkını bir araya getirdi. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ve beraberindekiler öğrencilerin hazırladığı bilim ve tasarım sergisini gezip bilgi aldı.

YURT DIŞINDAN MİSAFİR ÖĞRENCİLER VAR

Güney Afrika Cumhuriyeti´ndeki Türk okulu Star Koleji 8. sınıf öğrencisi Nolu Ncama, Thobeka Cebekhulu ve Phetha Mchunu, tatillerini geçirmek için geldiği Antalya'da Gazipaşa´da Ufuk Koleji'ni ziyaret etti. Afrikalı öğrenciler, aşure şenliğine gelen protokol ve misafirlere kendi elleri ile aşure ikram etti. Phetha Mchunu, Türkçe şiir okuyarak davetlilerden büyük alkış aldı.

KAN BAĞIŞI YAPTILAR

Şenlik kapsamında ayrıca kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay ekibi, şenliğe gelen gönüllülerden kan topladı. Aşuresini yiyen davetlilerden bir kısmı kan verdi.Özel Ufuk Bilge Koleji Müdürü Temel Topraklı, Muharrem ayı; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin olduğu bereket ayıdır. Düzenlediğimiz aşure etkinliğine katılan ve bizim 'beyaz inci' olarak adlandırdığımız Güney Afrika Cumhuriyeti Star Koleji'nden gelen 3 öğrenciye, protokole, aile birliğine, Gazipaşa halkına, öğrenci velileri ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.