Ağaoğlu, Şah Rüzgâr Enerjisi Santrali'ni devreye soktu

03 Ağustos 2011 Çarşamba 13:02
Ağaoğlu, Şah Rüzgâr Enerjisi Santrali'ni devreye soktu







Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 Eylül ayında Bandırma'da temelini attığı ve 250 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Şah Rüzgâr Enerjisi Santrali'nin (RES) tamamını devreye soktu. Toplam 93 megawatt (MW) kurulu gücü bulunan santral ile birlikte Ağaoğlu'nun enerjide işletme kapasitesi 126 MW güce çıktı. Kış şartlarına rağmen RES'in 60 MW'lık ilk bölümünü 8 aydan kısa bir zamanda devreye alan grup, projenin bütününü tamamladı.

9 RES ve ÜÇÜ ÜLKE DIŞINDA 6 HES DAHA YOLDA

Hedeflerinin 2015'e kadar enerjide bin MW Kurulu güce varmak olduğunu belirten Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 380 milyon kilowatt saat (KWH) enerji üretecek Şah'ın modern ve doğa dostu bir enerji santrali olduğunu vurguladı. Ali Ağaoğlu, santralin nüfusu 140 bin olan Bandırma'nın elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabileceğine işaret etti. Enerji yatırımlarına yine Bandırma'da bulunan Edincik RES ve Seferihisar RES projeleriyle devam edeceklerini dile getiren Ağaoğlu, diğer yandan Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli ile Yalova'da bulunan rüzgâr santrali projelerinde ise lisanslama faaliyetlerinin devam ettiğini, toplam kurulu gücün 760 MW'a varacağını bildirdi.

Ağaoğlu ayrıca toplam kurulu güç 200 MW Amasya, Bingöl ve Gürcistan'da toplam 6 HES projesinin yapımına önümüzdeki aylarda başlamak adına faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Yapılan enerji yatırımlarının cari açığın azaltılmasına ve ülke ekonomisine katkılar sunduğuna değinen Ağaoğlu, enerjide önümüzdeki senelerde görülebilecek sıkıntılara karşı önlem alınması adına yeni yatırımların son derece önemli olduğunu ifade etti. Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin rüzgarda toplam kurulu gücü bin 500 MW olduğu halde biz Ağaoğlu Enerji Grubu olarak 12 ayda Türkiye'nin 12 senede ulaştığı rüzgar gücünün yüzde 8'lik bölümüne ulaştık. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.