Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Akademik Gelişim Semineri Belek'te başladı

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:05
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Akademik Gelişim Semineri Belek'te başladı






ANTALYA (CİHAN)- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) tarafından Antalya Belek´te düzenlenen '3. Akademik Gelişim Semineri' başladı. Seminer boyunca Akdeniz Üniversitesi SEM Müdürlüğü tarafından AİÇÜ araştırma görevlilerine akademik gelişim konularında sunumlar yapılıyor.

Üç gün sürecek seminerin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, 5 yıl önce devletin ve eğitim gönüllüsü işadamı İbrahim Çeçen'in büyük katkılarıyla temelleri atılan üniversitenin kısa zamanda büyük bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Prof. Dr. Aslan, kısa zamanda büyük bir gelişim gösteren üniversitenin, şimdiden Türkiye´nin sayılı eğitim kurumları arasına girdiğini belirtti. Üniversitelerin bulundukları şehirlere çok önemli katkılar yaptıklarını belirten Aslan, görevlerinin sadece öğrenci ve akademisyen yetiştirmek olmadığını söyledi.

Halkla beraber hareket ederek şehri kalkındırmaları gerektiğini kaydeden Aslan, Hepinizin bildiği gibi her türlü dilin, ırkın, mezhebin, insanın ve insanların bir arada işbirliği yaptığı kurumlardır. Üniversiteler sadece ve sadece öğrenci ve akademisyen yetiştiren yerler değildir. Üniversiteler bulundukları yerlerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını değiştiren yerlerdir, halktan ayrı değildir. Halkla beraber halkı daha da yukarı seviyeye yükselten kurumlardır. Halkın ekonomik sosyal ve sosyolojik seviyesinin daha da yükselmesinde ana etmenlerin yer aldığı kurumlardır. diye konuştu.

AĞRI GÜZELLEŞSİN

Doğduğu yer olun Ağrı´nın kendisi için çok önemli olduğunun altını çizen işadamı İbrahim Çeçen, şehrin kalkınması ve güzelleşmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Destek sözünü bir kez daha hatırlatan Çeçen, Vakıf olarak akademisyen kardeşlerimize gelişmeleri konusunda daha da fazla hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Size her türlü desteği vereceğiz. Ama sizlerden ricam Ağrı´nın kalkınmasına ve gelişmesi için kadroların kalıcı olması lazım. Biz size her türlü desteği vereceğiz, lütfen siz de Ağrı´yı sahiplenin, güzelleştirin. dedi.

İKİLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

Seminerin ilk bölümünde Rektör İrfan Aslan, Bulgaristan Prof. Assen Zlatarov University Rektörü Petro Stoyanov Petkov, Bulgaristan The State University of Library Studied and Information Technology Üniversitesi Rektörü Prof. Evgeni Kirilov Velev, Çuvaş Cumhuriyeti´nden Chuvash State University´den Rektör temsilcisi Doç. Dr. Evgenia Grigoryeva ile ikili anlaşmaları imzaladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.